Mióta ezt tudom, a konyha ragyog! A legmakacsabb zsíros szennyeződések is eltüntethetőek így!

Egy tiszta és kényelmes konyha a család kedvenc helye lehet, ezért a háziasszonyok különös figyelmet fordítanak a konyhai felületek tisztán tartására.

Ma szeretnénk bemutatni nektek azt, hogy milyen egyszerű dolgok használatával tudjátok a legkönnyebben letisztítani a konyhai felületeket.

1. Háziszappan

Biztosan mindenki emlékszik a háziszappanra amelyet nagyanyáink a ruhák mosásához készítettek. Igaz nincs jó illata, de nagyon hasznos amikor takarítanunk kell, kitűnően tisztít. Az olyan konyhai felületek tisztítására is alkalmas amelyek gránitból, márványból, üvegből és kerámiából készültek.

Készítsünk szappanos vizet, majd egy szivaccsal töröljük át a felületeket, utána pedig töröljük át egy tiszta szivaccsal, majd egy száraz ronggyal.

2. Ecet

Az ecet már sokszor bizonyított, ezért használhatjuk a konyhaszekrény tisztításához is, ha elkészítjük a most következő keveréket:

– 1 liter vízhez tegyünk 4 kanál ecetet, 2 kanál szódabikarbónát
– tegyünk néhány csepp citromlét a keverékbe, az illat miatt
– tegyük a keveréket egy szórófejes flakonba
– permetezzünk belőle a tisztítandó felületre, hagyjuk rajta állni 15-20 percet, majd töröljük át egy tiszta ronggyal

Ha a felületek nagyon piszkosak, akkor akár többször is megismételhetjük ezt a módszert.

3. Szódabikarbóna

Egy másik olyan termék amelyik nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, ez pedig a szódabikarbóna. A felületek tisztításához a szódabikarbónát keverjük össze kevés vízzel, hogy egy krémszerű anyagot kapjunk. Ezt a krémet vigyük fel a tisztítandó felületekre, hagyjuk állni rajtuk néhány percig. Ezután pedig töröljük át a felületeket egy vizes szivaccsal, a piszok eltűnik. Ha a szennyeződés régebbi, akkor ismételjük meg ezt az eljárást. A fából készült felületek tisztításához is alkalmas ez a módszer.

4. Citromsav

A fából készült felületek tisztításához használjuk a következő keveréket: egy liter vízhez tegyünk egy kanál citromsavat és néhány csepp mosogatószert, majd ezzel a keverékkel töröljük át a piszkos felületeket, hagyjuk állni rajtuk, majd ismét töröljük át egy tiszta szivaccsal.