Ne vegyél mindent a lelkedre és sokkal kevesebb problémád lesz!

Ne vegyél mindent magadra, mert amit mások csinálnak, az nem miattad van. Az amit egy másik ember csinál, vagy mond az mindig az ő valósága, az ő álma.

Amikor már hidegen hagy mások cselekvése és véleménye, akkor nem fogsz szenvedni.
Olyan világban élünk ahol az emberek nem mindig kedvesek egymással, egy olyan világ, ahol az emberek néha kemény szavakat használnak. Azért, hogy békességben és harmóniában éljünk, meg kell tanulnunk másképp látni a dolgokat.

Nem rólad van szó, róluk van szó

„Nem attól sérülsz meg amit mondanak, hanem azokról a sebekről van szó, amelyeket megérintenek a szavaikkal. Te egyedül bántod meg magad, én ezt nem tudom személyes dologként kezelni”. Don Miguel Ruiz.

Sok ember nincs tisztában a saját öntudatlanságával, ezért negatív gondolatokat generálnak. Egy ember viselkedése, a szavai, a tettei azt mutatják, ami mélyen a szívében elrejtve van.

Az ő szavai valójában nem azt az embert jellemzik, akit ő támad, hanem azt a fájdalmat amely ő benne rejlik. Ezért nagyon fontos, hogy ne vegyük magunkra mert nem rólunk van szó, hanem róla.

Ne adj túl sok figyelmet

A gondolataink teremtenek, nem létezik „inaktív” gondolat, előbb vagy utóbb megjelenik az életünkben mindaz amit gondolunk. Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk befolyásolni magunkat egy másik ember által kimondott negatív szavaktól.

Ne szenteljünk túl sok figyelmet azokra a negatív dolgokra, amelyeket más ember tesz vagy mond, mert azok megmérgezhetik a szívünket, az eszünket, a testünket és az egész életünket.

Steve Maraboli a következőket mondta: „Az emberek nagyon nagylelkűek tudnak lenni olyankor amikor az abszurd dolgokat kell osztogatni, a félelmet és a tudatlanságot.
Amikor a negativitásukat adják neked, akkor eszedbe kell jusson, hogy az egyetlen amire szükségünk van, az a spirituális és az érzelmi diéta. Nagyon figyelj amikor az eszed és a lelked táplálásáról van sz , töltődj fel pozitív energiával és hagyd, hogy pozitív dolgok felé irányítson”

Légy önmagad

Ahogyan Bernard Baruch mondja, „Légy önmagad és mondd ki azt amit érzel, mert az aki megharagszik ezért nem számít, aki pedig számít az nem haragszik.”

Mindig azt csináld amit a szíved diktál és ne gondolkodj túl sokat azon, hogy mit mondanak mások rólad. Soha ne legyen fontosabb az amit mások mondanak vagy gondolnak rólad mint az ahogyan te látod a dolgokat.

Mindig jusson eszedbe az, hogy itt a földön a te dolgod az, hogy saját magaddal légy őszinte, tiszteld a szíved és a lelked. Azon az úton járj amely a te számodra készült, ne a többi úton amelyről más ember azt gondolja, hogy menned kell. Ha néhány személy nem ért egyet a választásoddal, akkor az az ő problémájuk, nem a tied.
Nem a te problémád, hogy mit gondolnak rólad mások.

A Tao Te Ching (500 I.C.), írásban az egyik legértékesebb idézet a következő:
„Ha más emberek véleménye és beleegyezése fontos neked akkor az ő rabjuk leszel”
Amikor azzal foglalkozol, hogy mit gondolnak rólad mások és a beleegyezésüket kéred, akkor a rabjuk és a rabszolgájuk leszel. Ne engedd meg senkinek, hogy ezt a szerepet ossza rád. Mindig jusson eszedbe az, hogy amit az emberek mondanak vagy gondolnak rólad az az ő valóságuk és nem a tied.

Ne vesztegesd az időt és az energiád fölösleges dolgokra

Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire foglalkoztat bennünket az, hogy mit gondolnak rólunk mások, mennyi időt és energiát pazarolunk arra, hogy megértsük, hogy egyes emberek miért nem fogadnak el minket. Sok esetben nem értjük azt, hogy bizonyos személyek miért azt választják, hogy ne beszéljenek, vagy rossz dolgokat mondjanak rólunk másoknak.

Ahelyett, hogy azokra az emberekre figyelnénk akik szeretnek minket, az ő szeretetükkel és jóságukkal táplálnánk a szívünket és a lelkünket, néha azt választjuk, hogy azoknak az embereknek a gondolataival foglalkozzunk akiket nem is szeretünk, arra nem gondolván, hogy az elménk, a testünk és a lelkünk mérgezésére pazaroljuk az időnket és az energiánkat. Az emberek csak azt tudják felajánlani ami a szívükben van, se többet, se kevesebbet.

Soha ne keverd össze a viselkedést a személlyel

Mindenki tuja, hogy amikor egy gyerek megszületik akkor ő ártatlan és minden amit adni tud az csak a feltétel nélküli szeretet, de ahogy telik az idő és a gyerek növekszik tapasztalja az életet a körülötte lévő környezetet, a határokat, a beidegződött rossz hitrendszereket, az ártatlansága már kezd csökkenni.

Ha az életünk kezdetekor mindenkit a szemünkből sugárzó szeretettel illettünk, az egész világot a tiszta és szerető szívünkbe fogadtuk, ahogy telt az idő és idősebbek lettünk, megtanultuk, hogy ez a fajta életmód veszélyes lehet.

Azt a tiszta szeretetet ami akkor volt a szívünkben, felváltja a félelem. Ez a félelem szinte kierőszakolja belőlünk, hogy szeretet és jóság nélkül reagáljunk egyes dolgokra ami fájdalmat és szenvedést vált ki bennünk és a körülöttünk élő emberek életében. Ne vegyél semmit sem magadra, ne hozd be más szenvedését a te valóságodba, ne merülj el az ő sötétségükbe.

Segíts, ha tudsz, szeretettel és megértéssel, próbáld meg rávezetni az embereket arra, hogy a szeretet az ő igazi természetükből fakad, a félelem pedig csak egy általuk gerjesztett illúzió.

Ha nem tudsz segíteni rajtuk akkor biztosítsd magad afelől, hogy nem táplálod a fájdalmat, szeretet és jóság nélküli reakciókkal, összekeverve az illető személy viselkedését a személyével ,mert egy ilyen dolog még sokkal több fájdalmat okoz az ő életében és a tiedben is.

Őrizd a szíved, mert minden amit csinálsz innen fakad

Mindegy, hogy miért mond neked, vagy rólad valaki negatív szavakat, ne engedd soha, hogy a fájdalom miatt utálj valakit. Soha ne engedd, hogy a neheztelésed megmérgezze
a szerető szíved. Őrizd meg a szíved tisztaságát, negatívitás, utálat és neheztelés nélkül, mert minden amit csinálsz a szívedből származik.

Hagyd, hogy a szeretet megbocsásson

„A félelem ítél, a szeretet pedig megbocsát, ezért a megbocsátás meggyógyítja azt amit a félelem hozott létre”. (Csoda tanfolyam)
Még akkor is, ha sokan közülünk azt gondolják, hogy a megbocsátás gyengeség, az igazság az, hogy a megbocsátása bátorságot jelenti, mert nagyon sok erőre van szükség ahhoz, hogy ezt a dolgot meg tudd tenni.

Nem azért bocsátasz meg mert gyenge vagy, hanem azért mert nem vagy elég erős ahhoz, hogy elképzeld azt, hogy csak akkor lehetsz boldog, ha nem neheztelsz valakire. Az erős emberek mindig megbocsátanak, nem kimondottan azért mert azt gondolják, hogy az illető személy megérdemli azt, hanem azért mert tudják, hogy a megbocsátás tisztítja az elmét és a szívet.

Őrizzük meg a szívünk nyitottságát és engedjük meg az életnek, hogy elhalmozzon a csodálatos ajándékaival mert ez segíteni fog abban, hogy szeretve és megbecsülve érezzük magunkat.

Az elméd nyugodtsága legyen a legfőbb célod

Kerüld azokat a dolgokat amelyek nem békét és örömöt hoznak az életedbe és azokra a dolgokra koncentrálj amelyek megtöltik a szívedet szeretettel.

Az elméd nyugodtsága legyen a legnagyobb célod az életben és ne hagyd, hogy valaki vagy valami megfertőzze azt. Ne engedd meg senkinek, hogy megzavarja a belső békédet. Minden esetben amikor egy nehéz természetű emberrel kell beszélned vagy nehéz szituációban vagy, tedd fel magadnak a következő kérdést:
„Hogyan kell kezelnem ezt a helyzetet, hogy ne zavarja meg a lelki békémet? Biztos lehetsz benne, hogy mindég úgy fogsz reagálni az adott helyzetben, hogy megőrizd a belső nyugalmad.