Nem is gondolnád mi mindenre használható a háziszappan! 15 káprázatos tippet mutatunk!

A háziszappan univerzális, használhatjuk mosáshoz és más kevésbé ismert dolgokhoz is. A háziszappan enyhíti a bőrgyulladás okozta panaszokat, a bőrgomba tüneteit és még a takarításhoz is használhatjuk. A boltok polcain számos kémiai anyaggal dúsított szappant találhatunk, de egyes helyeken a háziszappan is megtalálható.

Nagymamáink idejében a háziszappan sok más terméket helyettesített. Most lássuk miért ilyen különleges a háziszappan? A háziszappannak rengeteg jó tulajdonsága van, ezért érdemes ezt használni a kémiai alapanyagokkal dúsított szappanok helyett. Az egyik nagy előnye, hogy természetes alapanyagokból készül, növényi olajokból és állati zsírokból, amelyek nem károsak az emberi szervezetre. A háziszappan használatával még a ruhákat is kimoshatjuk.

Mire használhatjuk:

1. A háziszappan elengedhetetlen a kerti dolgok tisztításához. A szappanos vízzel minden kerti bútort, szerszámot megtisztíthatunk. A lakásban is remekül használhatjuk, kevés szappant reszeljünk forró vízbe és már takaríthatunk is vele.

2. Jő hatással van a kötött dolgokra, ha gyapjúból készült pulóvert mosunk vele, a pulóver puhább lesz.

3. Nagyon hatásos a korpás haj esetében, a haj sűrűbb és egészségesebb lesz, ha ezzel mossuk.

4. A hosszú és egészséges haj titka: először mossuk meg samponnal, majd háziszappannal a hajunkat, az eredmény nem marad el, selymesebb lesz tőle a hajunk.

5. Gyulladások kezelésére is használják. A gyulladt bőrfelületet ezzel mossák meg.

6. Nőgyógyászati problémák enyhítésére is alkalmas, ha ezzel mosakszunk.

7. A háziszappan fertőtlenítő hatású, ezért vetekszik a fertőtlenítő szappanokkal, kézmosásra is alkalmas.

8. Mossuk meg az arcunkat kétszer egy héten háziszappannal, hogy a bőrünk fiatal maradjon és utána pedig kenjük be hidratálókrémmel. Néhány használat után már látszik az eredmény.

9. A lábgomba kezelésére is alkalmas, mossunk minden nap lábat háziszappannal.

10. Epilálás után kenjük be a bepirosodott bőrt háziszappannal.

11. Szájüreg fertőzés esetén, a fogkefét tegyük egy éjszakára szappanos vízbe, reggelre fertőtlenítve lesz.

12. A ruhákat is tisztíthatjuk vele, mivel antibakteriális hatású.

13. A háziszappan a begyulladt bőrt is remekül kezeli. Tegyünk szappanos vizes borogatást a problémás helyre többször egy nap.

14. Nagyon jól kezelhetőek a pattanások háziszappannal. Reszeljünk le egy kevés szappant és keverjük össze vízzel, amíg habos nem lesz, majd keverjük össze 1 kiskanál sóval. Ezt a keveréket kenjük a pattanásra. Olyan érzés mintha szurkálnák az arcunkat. Hagyjuk 30 percig az arcunkon, majd öblítsük le forró, utána pedig hideg vízzel. Három hétig folytassuk ezt a kezelést hetente 2 – 3 alkalommal.

14. Kéthetente legalább egyszer érdemes az egész testünket háziszappannal megmosni, mert megvéd a vírusoktól és a baktériumoktól.

15. A repedezett sarkakat is puhábbá teszi, 2 liter forró vízhez tegyünk egy kiskanál szódabikarbónát és 1 evőkanál reszelt háziszappant, ebbe áztassuk a lábunkat.

Számtalan jótékony hatása van a háziszappannak, érdemes gyakran használni.