Nem tudtam mit kezdjek a penésszel, de a szomszédasszonyom adott egy jó ötletet!

A penész nem mutat jól a falakon, de még a fürdőszobában sem. Ráadásul nagyon veszélyes az egészségre nézve. A penész tulajdonképpen egy gomba, amely párás, sötét helyeken jön létre, ahol nem szellőztetnek eleget.

A fürdőszobában azonban nem könnyű eleget szellőztetni, főleg ha csak egy kis ablak van. A penész azonban akár allergiát, de még asztmát is kiválthat, ezért mindenképpen meg kell szüntetnünk és meg kell előznünk, hogy újra kialakuljon.

Rengeteg penész elleni szer létezik, de ezek közül nem mind hatékony. Ha nem akarsz kísérletezni a különböző vegyszerekkel, érdemes kipróbálnod ezt az egyszerű házi készítményt, ami segít, hogy gyorsan megszabadulj a penésztől.

Mire lesz szükséged:

  • 200 ml ecet
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál szódabikarbóna

A hozzávalókat öntsd egy pumpás palackba, majd rázd össze. A keverék habzik majd, de ettől ne rémülj meg. Érdemes nagy palackba önteni, hogy ne fusson ki. A keveréket fújd a penészes felületre és hagyd állni legalább 3 órát. A penészes helyiségben nyisd ki az ablakot. A penésznek ezt követően nyoma sem lesz. Ha nagyon makacs penésszel állsz szemben, amit nem sikerül elsőre teljesen eltüntetni, ismételd meg újra a folyamatot.