Olyan helyre mész a gyerekkel, ahol sokan vannak? Akkor próbáld ki ezt az egyszerű ötletet!

A gyermekekkel sok programot szervezünk, állatkertbe, bábszínházba, játszótérre visszük őket. Ezeken a helyeken azonban rengeteg ember van, így a gyermek egy óvatlan pillanatban akár el is tűnhet.

Egy érdekes tippről hallottunk, mely szerint ha biztonságban akarjuk tudni a kisgyermekeinket, mielőtt nagy tömegbe mennék, 2 egyszerű dolgot kell tennünk.

Mielőtt olyan helyre mennénk a gyerekkel, ahol sok ember van, írjuk a kézfejére a telefonszámunkat és a nevünket. Hogy a felirat véletlenül se mosódjon el, kenjük be színtelen körömlakkal, így órákon át a bőrön marad a felirat. Ha véletlenül elveszítené egymást a szülő és a gyerek, a nagy tömegben, akkor az emberek könnyedén tudnak segíteni az eltévedt kicsinek, hiszen a kezén van az édesanyja – édesapja elérhetősége. Ezt a megoldást akkor is érdemes alkalmaznunk, ha csak a parkba megyünk le, de sok gyerek van, vagy ha egy zsúfolt bevásárlóközpontba megyünk. A feliratot körömlakk lemosóval könnyen eltávolíthatjuk, utána már csak kezet kell mosnia a gyermeknek.

Amikor olyan eseményre megyünk a gyermekkel, ahol nagy lehet a tömeg, például külföldi nyaralás folyamán strandra, élményparkba, vagy reptérre, érdemes indulás előtt egy teljes alakos fotót készítenünk róla. Ha véletlenül elkóborol a gyerek, akkor friss fotót tudunk mutatni, a körülöttünk lévő embereknek, ráadásul a ruhája alapján is könnyebben felismerik, ezért remélhetőleg nem lesz nehéz megtalálni.

Minden szülő azt gondolja, hogy ez az ő gyermekével nem történhet meg, de ne feledjük a legfontosabb az óvatosság! Ha hasznosnak találod ezeket az információkat, mutasd meg a többi szülőnek is, hogy mindenki körültekintően viselkedjen, ha a gyermekével sok ember közé megy!