Platform papucsok – stílusos választás a 2022-es nyárra

A vastagtalpú papucsok és más lábbelik valószínűleg azok a lábravalók lesznek, amelyeket soha nem fogunk a szekrény mélyére űzni. Egyszerűen nem is tudnak kimenni a divatból, hiszen a platform miatt nem csak emelik a magasságot, de sokkal kényelmesebbek is vékonytalpú társaiknál. Számtalan előnyük van ráadásul még mindezeken kívül, nyárra pedig különösen praktikusak. Eláruljuk miért.

Platform papucs – a tökéletes nyári lábbeli

Az emelt talpú papucsoknak nem csak stílusosságában van nagy jelentősége, de komfort szempontjából is. Már alapjáraton egy divatpapucs is sokkal jobb néha, mint a szandál nyáron. Ugyanis a nagy nyári kánikulában a szandál már nem biztos, hogy minden esetben megfelelő lehet. A bőrünk a nagy melegben felpuhul, így a szandál pántjaiba szó szerint beledagadhat a lábunk. Ilyenkor pedig semmi sem kényelmetlenebb annál, mint egy olyan szandál, aminek pántjai a bőrünkbe vágnak, ami miatt megpróbálunk másképp járni benne, ez pedig hozza a vízhólyagokat. A többit nem is érdemes mesélni, mennyire elrontja egy ilyen eset például a nyári fagyizást. Ellenben a papucs kizárólag csak a lábfejnél, vastag pánt formájában érintkezik a bőrrel, vagyis nem fogja a sarkunkat és a bokánkat húsba vágó pántokkal szétszorítani a legnagyobb melegben sem. Továbbá pont ez a nyitottság az, ami miatt engedi szellőzni a talpunkat. Bizonyára mindenki tapasztalta már milyen érzés leizzadt talppal csúszkálni a szandálban, és ezért vízhólyagokat szerezni a legrosszabb helyeken.

A papucsok jó része ellenben ezt nem fogja csinálni, ha pedig platform papucs, akkor még annyira sem. A vastag talpú papucsok ugyanis nem engedik, hogy a forró aszfalt által felmelegedjen a lábunk, na meg a talpunk egyaránt. Képes ezért viszonylagos hűvösben tartani a talpat, ami emiatt nem fog megizzadni és csúszkálni a papucsban. Másik nagy előnye a platformnak, hogy nem kell a porban sétálni és kiszedegetni a lábunk alá jutó kavics- vagy homokdarabkákat, hiszen a vastagítás megvédi lábunkat ettől a kellemetlenségtől. Ráadásul, ha ez még nem volna elég, a vastag talp sokkal kényelmesebb, mint a vékony kemény talpak. Vagyis hosszabb városi sétákat is kényelmesen lehet bennük teljesíteni. Ezért ha készen állunk a nyaralásra, de még nem szereztük be hozzá a „nyaralós” platform papucsunkat, akkor a CCC webáruházában ezt megtehetjük. Példának okáért a CCC által kínált márkák olyan trendi, mégis kényelmes papucsokat dobtak piacra, amelyek utcai viseletként, de akár otthon is megállják a helyüket.

Platform trendek 2022-ben

Platform papucsból idén ugyanúgy hódítanak a természetes hatású klasszikus darabok, többek között az espadrilles jellegű platformok is, ahogyan korábban. Ugyanakkor nagy sláger tavaly óta a fémes hatású papucsok viselése, amelyből nem csak aranyat vagy ezüstöt találhatunk, hanem különféle trendi gyöngyházfényűeket is. És ha már szó esett a gyöngyökről: a különféle gyöngyös, strasszos, feltűnőbb darabok szintén kedvencei lehetnek majd a divatimádóknak.