A pocak 4 típusa – Tudd meg, te melyikbe tartozol és hogyan szabadulhatsz meg tőle!

Mielőtt belefognánk a diétába, hogy leadjuk a hason és a derékon lerakódott zsírréteget, járjunk utána, mi okozza a zsír felhalmozódását. A pocakoknak különböző fajtái vannak és mindegyik különböző okokból alakul ki.

1. A has, ami úgy néz ki, mint egy lapos gumi

Ez a has azoknál alakul ki leggyakrabban, akik túl sok időt töltenek ülve. Tévedés azt hinni, hogy a sok edzés miatt lapos. A cukros ételek fogyasztása csak ront a helyzeten. Akinek ilyen típusú pocakja van, az ne igyon alkoholt és cukros üdítőket. Helyes táplálkozással lehet ellene a legtöbbet tenni.

2. Stressz miatt kialakult pocak

Akik mindig a tökéletesre törekszenek, azok általában alul kialakuló, kerek pocakkal rendelkeznek. De ez lehet a rossz emésztés és puffadás eredménye is. Hogy ettől a típusú hastól megszabaduljunk, ne hagyjuk ki az étkezéseket és kerüljük a gyorsételeket.

3. Alsó pocak

A puha pocak a has alsó részén azokra jellemző, akik nem sportolnak. Az aktív élet magában foglalja a testmozgást és a helyes étrendet, beleértve az egészséges zöldségleveket, melyekkel ez a típusú pocak sikerrel leolvasztható.

4. Felpuffadt has

A felpuffadt hasat általában olyan élelmiszer okozza, amit a szervezet nem képes megemészteni vagy amire allergiásak vagyunk. Ebben az esetben fogyasszunk olyan italokat, melyek segíti az emésztőrendszer munkáját, jót tesznek az emésztésnek. Nincs szükség túl sok edzésre, de fontos az egészséges étrend.