Remek tipp, ami segít, hogy pénzt spórolj! Ha eddig nem tudtál félretenni, ez az ötlet a segítségedre lehet!

„De jó lenne, ha nem költenénk a pénzt értelmetlen apróságokra, mennyit spórolhatnánk”. Biztosan mindenkinek megfordult már a fejében ez a mondat. Ma bemutatunk nektek egy egyszerű és hatásos módszert aminek az alkalmazásával megtanulhatunk takarékoskodni.

Ennek a metódusnak az a lényege, hogy minden este „kerekítsük” a megmaradt pénzünket. Pl. mi elhatároztuk, hogy kerekítünk két számjegyet. Este a következő összegű pénzünk maradt: készpénz 1235 Ft, bankkártyán 10455 Ft.

Mit kell tennünk? Mind a két megmaradt pénzösszegből le kell vonnunk az utolsó két számjegyet úgy, hogy a végén 2 db nulla maradjon. A készpénzből tegyünk a perselybe, a számlán lévő pénzből minden nap írjuk fel magunknak, mennyit kell levonnunk és egy hónap múlva, mikor már nagyobb összeg gyűlt össze, vegyük ki a számláról. Pl: a készpénz 1235 – 35 egyenlő 1200 Ft. A számlán lévő össze 10.455 – 55 egyenlő 10.400 Ft. A megmaradt pénz 35 Ft és 55 Ft. Ezeket az összegeket félre kell tennünk. Kevésnek tűnik, de egy hónap múlva meglátjuk, hogy mennyi pénzt takarítunk így meg.

Ha van rá lehetőségetek akkor többet is levághattok belőle pl. 3 számjegyet. 1235 – 235, ekkor 235 forintot kell a perselybe tennünk. A számlán maradt 10.455 – 455, tehát 455 forintot kell felírnunk és nem elköltenünk!

Második szabály: A megmaradt pénzt tegyük perselybe, amennyi pénzt félreteszünk, a fizetésig mindet meg kell tartanunk.

Ennek a módszernek az előnyei:

Minden reggel tudjuk mennyi pénzünk maradt, mennyit költhetünk és mindig kerek összeg van nálunk. Ösztönösen kezdjük kontrollálni a kiadásainkat és nem költünk semmiségekre. Végül pedig sikerül pénzt gyűjtenünk.