Habkönnyű krém, tojásfehérjéből! Könnyed és finom, még nem kóstoltam ínycsiklandóbbat!

Ma egy krém receptjét hoztuk el nektek, amely tojásfehérjével készül. Nincs vele sok munka, bármilyen süteményhez, tortához felhasználható. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás,
  • 1 bögre cukor,
  • egy csipet só,
  • 0.5 bögre víz,
  • 1/3 kiskanál citromsav vagy 1 kanál citromlé.

Elkészítés:

Készítsünk elő két tálat, válasszuk ketté a tojásokat, az egyikbe tegyük a tojás fehérjét, a másikba a sárgáját. A sárgáját tegyük félre, a krémhez nem használjuk fel. Vigyázzunk, hogy a tojás fehérjébe ne kerüljön egy csepp sem a tojás sárgájából, mert nem fog sikerülni a krém.

Egy edényben keverjük össze a vizet a cukorral majd, tegyük fel főni, közben kavargassuk.

Verjük fel a tojás fehérjét jó keményre egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a citromsavat vagy a citromlét és egy spatulával keverjük össze. Ellenőrizzük a cukorszirupot, tegyünk hideg vizet egy edénybe, majd öntsünk bele egy keveset a cukor szirupból. Ha golyót tudunk formálni az egy cseppnyi szirupból, akkor elkészült, ha nem akkor még főzzük egy kis ideig.
Lassan csorgatva öntsük hozzá a szirupot a felvert tojásfehérjéhez, közben addig verjük habverővel, amíg kihűl. El is készült a krém, megkenhetjük a süteményt vagy a tortát vele. Jó étvágyat!.