Saláta csirkehúsból, szőlővel – Így készül a francia Madame saláta

Nem először osztunk meg olvasóinkkal érdekes saláta-recepteket. Ezeknek a nem mindennapi recepteknek mind megvan a maguk egyedisége, különlegessége, és pont ez teszi ezeket a salátákat mással össze nem hasonlíthatóvá. Egyesek szeretik a tartalmas, húsos salátákat, míg mások inkább a könnyedebb, zöldséges salátákat részesítik előnyben. Ezúttal egy olyan, igencsak különleges salátának a receptjét ismertetjük kedves olvasóinknak mely alacsony kalóriatartalmú. és a „Madame” névre hallgat.

Maga a recept Franciaországból származik és érdekessége, hogy nincsen benne zöldség. Ellenben a „Madame” salátához szükségünk lesz friss csirkehúsra, ananászra, szőlőre és sajtra. És hogy ezen összetevők egyedi ízét semmi se változtathassa meg, a salátát hagyományos joghurttal öntjük fel.

Hozzávalók:

  • Kemény sajt 30-40 dkg
  • Fehér csemegeszőlő 50 dkg
  • Ananászkonzerv 30 dkg
  • Filézett csirkehús 40 dkg
  • Joghurt 15 dkg

Elkészítése:

  1. Alaposan mossuk meg a szőlőt és a szemeket vágjuk félbe.
  2. Amennyiben nem kockára vágott ananászt vettünk, kockázzuk fel közepes darabokra.
  3. Kislyukú reszelőn reszeljük le a sajtot.
  4. A csirkét enyhén sós, ételízesítős vízben főzzük meg, majd kockázzuk fel.
  5. Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, öntsük rá a joghurtot és alaposan keverjük össze.

Gratulálunk, a „Madame” saláta kész is van! Amennyiben szereted a fokhagymát, pár gerezdet (apróra vágva, vagy reszelve) szintén adhatsz a salátához. Meséld el ennek a csodás salátának a receptjét barátaidnak, ismerőseidnek is!