Ropogós sajtos rúd, ahogy mi készítjük, napokig omlós marad

Sok sajtos rúd recept létezik, nekünk eddig ez vált be a leginkább. Nekünk az a jó sajtos rúd, ami napokig nagyon finom omlós marad.

Általában nagyobb adagot sütünk, hogy legyen egy kis finomság néhány napra, ezért fontos, hogy megőrizze az állagát, ne legyen ehetetlenül kemény néhány nap alatt.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be

Ehhez a tésztához tényleg nem sok minden kell és a megadott mennyiségből egy nagy tepsinyi finomság lesz. Nagyon egyszerűen lehet vele dolgozni, miután összegyúrtuk fölösleges pihentetni, rögtön lehet nyújtani, vágni és a sütőbe tenni.

Ez egy olcsó sajtos rúd, mert csak a tésztájában van sajt, a teteje bármilyen magvakkal megszórható. A sütési időre érdemes figyelni, akkor készül el, amikor szép aranybarnára pirult, se süssük túl, mert akkor szárazabb lehet a tészta.

Azért szeretjük, mert ha eszünkbe jut, hogy valami sós rágcsálnivalót szeretnénk, akkor kb. fél óra alatt el lehet készíteni, mivel nincs szükség kelesztésre. Vendégvárónak is nagyszerű, mert eteti magát, egyszerűen nem lehet megunni, a családom szerint legalábbis. Nálunk még ki sem hűl teljesen, de már egy fél tepsinyi el is fogy belőle.