Speciális, siketeknek szánt maszkokat készít egy fiatal lány

kép: Facebook/Ashley Lawrence

A koronavírus terjedése óta a fertőzések gyors és ugrásszerű növekedésének következtében, a védőmaszkok hiánya nagy kihívást jelent világszerte. Ott, ahol tartós és jelentős hiány lépett fel, az emberek saját kezűleg készítik el maguk és a környezetük számára a szájmaszkokat.

Egy 21 éves egyetemi hallgatónak, Ashley Lawrence-nek jutott eszébe, hogy a siketeknek és hallássérülteknek az átlagos maszkok nem megfelelőek.

„Mikor a Facebookon láttam, hogy az emberek maszkokat készítenek, eszembe jutott, mi lesz a siketekkel és gyengénhallókkal” – mondta Ashley egy interjúban.

Az egyetemista lány az édesanya segítségével olyan maszkokat kezdett készíteni az amerikai jelnyelvet beszélőknek, és szájról olvasással kommunikálóknak, amelyeken a száj előtti részen egy műanyag ablak van. Ashley a Facebookon mutatta be az ötletét, aminek nagy sikere lett, és a megrendelések számából kiderült, hogy mekkora igény van ezekre a típusú maszkokra is. Az Egyesült Államok szinte minden részéről érkeznek megrendelések.

A fiatal lány igyekszik minél több maszkot gyártani, amit ingyenesen küld el az embereknek. A megnövekedett kereslet miatt Ashely oktatóanyagokat és mintákat készül kiadni, így az érdeklődők elkészíthetik maguknak a maszkokat.