Svájcban lábadozik a nemrég agyvérzésen átesett Alain Delon

Fotó: facebook.com/186232404784321/

Megromlott a 83 éves francia színészlegenda, Alain Delon egészségi állapota. A sztár fia számolt be róla, hogy Delon július közepén enyhébb agyvérzést kapott, de már júniusban is megesett, hogy fejfájás és szédülés gyötörte, akkor egy amerikai kórházban kezelték, de rosszullétei miatt korábban egy párizsi kórház intenzív osztályán is feküdt.

Alain Delon legutóbb májusban került a figyelem középpontjába, amikor tiltakozási hullámot váltott ki a hír, hogy ő kapja meg az idei Arany Pálma életműdíjat. A színész kitüntetése ellen egy amerikai feminista csoport kezdett aláírásgyűjtésbe, arra kérve a fesztivál zsűrijét, hogy ne tüntessék ki a szerintük “nőgyűlölő, homofób, és rasszista” Delont – írja az index.hu.

A tiltakozást megszervező Women and Hollywood névre hallgató csoport arra emlékeztette a közvéleményt, hogy Alain Delon egy 6 évvel ezelőtti tévéinterjúban úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint a homoszexuális pároknak nem kellene engedélyezni gyermekek örökbefogadását, a nőkkel pedig “igazi férfiként kell bánni, beleértve azt is, hogy olykor elcsattan egy-két pofon.” Petíciójukban azt is megemlítették, hogy a művész fia, Anthony Delon idén tavasszal közösségi oldalán számolt be arról, hogy apja erőszakosan viselkedett vele gyerekkorában.

⭐️🎥Festival de Cannes 2019 Palme d’or d’honneur 🎥⭐️

Közzétette: Alain DELON – 2019. május 20., hétfő

Alain Delon nem hagyta válasz nélkül a tiltakozást, és egy francia hetilap hasábjain reagált a vádakra:

“Nem ellenzem a melegek házasságát, őszintén szólva nem is érdekel a dolog. Mindenki azt csinál, amit akar. Azt viszont nem támogatom, hogy azonos nemű párok fogadjanak örökbe gyerekeket. Elismertem korábban, hogy ütöttem meg nőt? Igen, megtettem. Ha jól emlékszem, azt is hozzátettem, hogy több pofont kaptam életem során, mint amennyit adtam. De egy dolgot leszögeznék: soha az életben nem zaklattam nőt.”

Közzétette: Alain DELON – 2019. március 15., péntek

Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál művészeti igazgatója a botrány idején úgy reagált, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet, még akkor is, ha vannak olyan megszólalások, melyeket a fesztivál elítél. Hozzátette: Alain Delont kiemelkedő munkásságáért, életművéért díjazzák, nem pedig a világról alkotott véleményéért.