Amerikában az ételfutárok negyede belekóstol a kiszállított ételekbe

Némileg meglepő eredményeket hozott egy amerikai kutatás, melyből az derült ki, hogy négyből egy futárral már megesett, hogy megdézsmálta a kiszállított ételt – írja a 24.hu.

Sokszor esnek kísértésbe a futárok, ami valahol érthető is, hiszen mindenki ismeri azt az érzést, mikor egy kifőzdéből vagy pékségből kiáramló illatok elcsábítják az embert. A felmérésben résztvevő 500 futár több, mint fele számolt be arról, hogy felmerült már benne a gondolat, hogy beleegyen a kiszállított ételbe, közülük azonban „csak” 28 százaléknyian nyilatkoztak úgy, hogy engedtek a csábításnak, és belekóstoltak az ételekbe.

Ez az adat elég ijesztőnek hat, hiszen a rendelők nem ezt várják el a futároktól, és ezt tökéletesen alátámasztja a felmérés másik fele, melyben az ételt rendelőket kérdezték. Nekik egy 10-es skálán kellett megmondaniuk, mennyire zavarná őket, ha a futár „előkóstolná” az ételüket, a skálán az 1-es a „nem nagy problémát” míg a 10-es a „maximálisan elfogadhatatlant” jelentette, a válaszok átlagaiból pedig a 8.4-es érték jött ki.

A felmérésben az USA népszerű ételkiszállító applikációinak futárjai, és azok rendszeres felhasználói vettek részt.