Szabadidős fotel – relaxációs funkcióval vagy lábtartóval a jobb?

Ha pihenés, akkor kanapé? Nem, nem feltétlenül. Akadnak még bőven bútordarabok, amik joggal állhatnak sorba ezen a területen némi figyelemért, meg persze alkalmazásért. Ráadásul a pihenés is sokféle lehet: relaxáció, meditáció vagy konkrétan alvás. Alapvetően nem mindegy, hogy melyikről van szó, mert az egyes típusok között jelentős különbségek fedezhetőek fel, amik egyébként nagyon is megismerésre méltóak.

Lábakat fel, kezdődhet a nyugalom?

Az egész napi robotolás után nincsen jobb érzés, mint hazaérve a fotelbe belehuppanni és elnyúlni, feltett lábakkal. Vagy lábakat lógatva. Esetleg hátradőlve, fekvő pozícióba döntve… Van itt lehetőség bőven, ahogy arról a megszokott minőségben a Butor-Mirjan24 gondoskodik. Igen ám, de melyik az a tulajdonság, kialakítási forma, ami a lehető legideálisabb? Most akkor a lábtartós variáció a jobb, vagy az, amelyikből jóformán pikk-pakk ágy remekelhető?

A kérdés abszolút jogos, ellenben általános felelet nem létezik rá. Mert mindenkinek mást testesít meg a tökéletes fotel. Van, aki például nem szereti feltenni a lábát, tehát a lábtartó, mint kiegészítő, egy cseppet sem praktikus. De akad, aki a lógatásnak nem híve, szóval ekkor meg a létező legnagyobb előny a megléte. De ugyanilyen metódus mentén végigvehetnénk az összes olyan jellemvonást, ami a funkcionalitást árnyalja. Vagyis univerzálisan meghatározott irányok helyett a legjobb kitapasztalni azt, hogy személyesen mi az, ami beválik.

A kényelem a fotelek esetében olyan elvárás ellenben, ami soha nem szenvedhet csorbát. Ez az alap ugyanis, amire eleve maga a pihenés, meg természetesen a bútordarab alkalmazása támaszkodhat. Ha a komfort borítékolásának terén hiba csúszik a gépezetbe, akkor a kellemetlenségek egyértelműen borítékolhatóak.

Ha a funkcionalitással, használattal összefüggő paraméterek a helyükre kerültek, jöhet a következő lépés, a megjelenés milyenségének megálmodása. Érdemes a kiszemelt típust a szoba hangulatához igazítani, így ugyanis az összhang garantálható. Az erős színbeli kontrasztok csak kifejezetten ritkán keltenek jó érzést, hatást. Előfordul ugyan, de nem ez a gyakori tendencia, s pontosan ezért nem is célszerű vele kísérletezni.

Melyik helyiség a befutó, már ami a pihenést illeti?

Logikusan úgy tűnhet, hogy a relax fotel egyedül a hálóban kaphat helyet, de ez így, ebben a formában téves következtetés. Igen, ott is helyet kérhet magának, ha ez az egyéni elvárásokkal összhangban van. De amúgy simán teret kaphat a https://www.butor-mirjan24.hu/200-fotelek oldalon kiszemelt modell a nappaliban vagy történetesen a konyhában. Nagyon leegyszerűsítve: minden a látványon, az összhangon múlik.

A kis alapterületű szobákból sem kell feltétlenül kispórolni a kényelem és pihenés ezen fokát, mert jócskán akadnak kisebb méretű variációk, amik nem fukarkodnak az általuk megtestesített és biztosított kényelemmel. Szóval nincs mese. A pihenés egyáltalán nem szükségszerű, hogy egyet jelentsen a kanapé vagy az ágy használatával, főleg napközben. Munka után leülni kicsit és olvasgatni, keresztrejtvényt fejteni vagy tévét, tabletet, telefont nézegetni a lehető legjobb választás. Különösen akkor, ha a fotel pusztán a jelenlétével, a kényelmességével hozzáadhat a pihenéssel töltöt percek elmélyüléséhez és eredményességéhez. Olykor fél óra relaxáció többet ér több órányi alvással. Így még a legnehezebb, leginkább fárasztó napok után is könnyedén új lendület nyerhető! Miközben az érintett tér, függetlenül attól, hogy melyik helyiségről van szó vitathatatlan kellemmel gazdagodhat.