Te sem tudod, milyen gyakran kell ágyneműt mosni?

Mikor mostad ki legutóbb az ágyneműt? Egy hosszú és fáradt nap után nincs is kellemesebb, mint lefeküdni a puha ágyba. Úgy tűnik nem mosunk olyan gyakran ágyneműt mint kellene, vagy azért mert túl sok dolgunk van, vagy inkább megnézzük a kedvenc sorozatunkat.

Ha nem mossuk ki elég gyakran az ágyneműt, az olyan mintha mikróba között feküdnénk. A kutatások szerint az angliaik csupán 36%-a cseréli le hetente az ágyneműjét. Rengetegen elfelejtik, hogy ez azonban betegségeket is okozhat. Az ágyneműn ugyanis por, baktériumok, izzadság, nyál és elhalt hámsejtek is vannak.

A megtelepedett baktériumok miatt akár allergiás tünetek, viszketés is felléphet. Súlyosabb esetekben fertőzések is kialakulhatnak. A párnákba és a matracba is áttelepedhetnek a baktériumok és a por.

Az ágyneműben megtelepedett baktériumok sokak szerint légúti megbetegedéseket, irritációt és alvásproblémákat is okozhatnak.

A szakértők szerint az ágyneműt hetente ki kell mosni, magas hőfokon, hogy az atkák elpusztuljanak. A párnahuzatot pedig hetente kétszer kell lecserélni.