Termelj egész életedre elegendő pisztáciát! Mutatjuk, hogyan csináld!

A most következő videóban szeretnénk felhívni a figyelmeteket a kertészkedés örömére, mindenkiben található egy kis hajlam a kertészkedésre. Ha szeretnétek úgy pisztáciát nassolni, hogy ne a boltból kelljen megvennetek, akkor néhány tipp betartásával és néhány szem pisztácia felhasználásával ültethettek a kertetekbe pisztácia bokrot.

Nézzétek csak milyen egyszerű! A megvásárolt pisztáciamagok ne legyenek érettek, ez nagyon fontos tényező. Tisztítsuk meg a pisztáciát a héjától és tegyük bele egy pohár vízbe, hagyjuk így egy éjszakán keresztül, hogy megszívják magukat vízzel.

A pisztáciának három fontos dologra van szüksége a fejlődéshez: árnyékra, nedvességre és megfelelő hőmérsékletre. Mielőtt a magokat elültetjük tegyük bele őket egy kisebb tányérba, a tányér aljára tegyünk egy vizes szalvétát, tegyük bele a magvakat, majd takarjuk be a szalvétával és tegyük az ablakpárkányra. Fontos, hogy néha vizezzük be a szalvétát, mert csak akkor fog kicsírázni a pisztácia, ha elegendő vízhez jut. Pár nap elteltével a magvak kicsíráznak és el lehet ültetni őket humuszban gazdag földbe, rövid időn belül már látható az eredmény.

Tekintsd meg a videót és nézd meg, hogyan kell pisztáciát ültetni: