Termelj egész életedre elegendő pisztáciát! Mutatjuk, hogyan csináld!

A most következő videóban szeretnénk felhívni a figyelmeteket a kertészkedés örömére, mindenkiben található egy kis hajlam a kertészkedésre. Ha szeretnétek úgy pisztáciát nassolni, hogy ne a boltból kelljen megvennetek, akkor néhány tipp betartásával és néhány szem pisztácia felhasználásával ültethettek a kertetekbe pisztácia bokrot.

Nézzétek csak milyen egyszerű! A megvásárolt pisztáciamagok ne legyenek érettek, ez nagyon fontos tényező. Tisztítsuk meg a pisztáciát a héjától és tegyük bele egy pohár vízbe, hagyjuk így egy éjszakán keresztül, hogy megszívják magukat vízzel.

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

A pisztáciának három fontos dologra van szüksége a fejlődéshez: árnyékra, nedvességre és megfelelő hőmérsékletre. Mielőtt a magokat elültetjük tegyük bele őket egy kisebb tányérba, a tányér aljára tegyünk egy vizes szalvétát, tegyük bele a magvakat, majd takarjuk be a szalvétával és tegyük az ablakpárkányra. Fontos, hogy néha vizezzük be a szalvétát, mert csak akkor fog kicsírázni a pisztácia, ha elegendő vízhez jut. Pár nap elteltével a magvak kicsíráznak és el lehet ültetni őket humuszban gazdag földbe, rövid időn belül már látható az eredmény.

Tekintsd meg a videót és nézd meg, hogyan kell pisztáciát ültetni: