Vacsora után a fiú kérte, hogy a pincér ossza ketté a számlát, a lány ekkor nagyon megsértődött

A mai történet egy barátom esete, aki megismerkedett egy szép lánnyal, majd úgy döntöttek, hogy találkozni fognak.

Az első randevúk ideje alatt a parkban sétáltak, időnként kávéztak, a lányt Ágnesnek hívják. Tényleg nagyon szép lány volt, biztosan sok férfi rajongott érte, de a barátommal történő beszélgetésük nem igazán volt érdekes. Egyre ritkábban találkoztak.

Egy napon azonban kapott egy üzenetet a nőtől azt kérte, hogy találkozzanak egy étteremben ahol beszélgetni tudnak. A lánynak fárasztó volt a munkahelye és otthon is problémái voltak.

A barátom beleegyezett a randiba, de nagyon furcsának találta, hogy a lány elhívta. Azt beszélték meg, hogy találkoznak egy étterem mellett, hogy sétáljanak is egyet.

Találkoztak is, majd séta közben odalépett hozzájuk egy férfi, aki úgy nézett ki mint egy hajléktalan, majd pénzt kért tőlük ételre. A barátomnál nem volt aprópénz így adott neki 1000 forintot. Az ismeretlen férfi nagyon megörült elvette a kapott pénzt és már ment is élelmet vásárolni.

Ezzel a gesztussal a barátom fel akarta hívni magára a lány figyelmét, de Ágnesnek ez egyáltalán nem tetszett, csúnyán nézett a barátomra, mert szerinte a mai világban nem kell pénzt adni az utcán élő embereknek. Nekik is dolgozniuk kellene, pénzt kellene keresniük, nem minket kellene zaklatniuk a problémájukkal. Mi dolgozunk, mondta Ágnes ők meg élősködnek rajtunk.

A barátom elgondolkodott, az elején azt gondolta, hogy a munkahelyi problémák zavarták meg ennyire Ágnest, vagy lehet, hogy ez a lány tulajdonképen egy skorpió aki megbújik a szép külső mögött.

A végén bementek az étterembe, Ágnes több mindent rendelt, a barátom pedig csak egy csésze kávét kért. Amikor a pincér megkérdezte tőlük, hogy kérnek-e még valamit, akkor Ágnes azt válaszolta, hogy nem kérnek mást csak a számlát .

A barátom azt mondta a pincérnek, hogy a számlán szereplő összeget ossza el két részre, az egyik részét ő fizeti, a másikat pedig a lány.

A lány erre nagyon felháborodott:
– Hogy jön ez ki? Egy nőtől várod el, hogy fizessen? Te kell kifizesd a számlát.
Erre a barátom a következőt válaszolta:
– Minden embernek fizetnie kell az élelméért és nem mástól kellene rá pénzt kérnie, abból kell élni amije van. A barátom ezekkel a szavakkal megismételte mind azt amit Ágnes mondott neki akkor amikor a hajléktalannak oda adta a pénzt.

A végén a barátom kifizette azt amit fogyasztott, a lány pedig azt amit ő fogyasztott, dühös lett és nem is beszélnek azóta.