Virágba borította a temetőt egy kertész, akinek a járvány miatt tönkrement a vállalkozása

Az egész világot sújtó koronavírus-járvány kitörése óta egyre több szolidáris és nemes cselekedetnek lehetünk tanúi. Több embertársunk mutat most példát azzal, ahogy önzetlenül másokat segítenek ebben a nehéz helyzetben.

Franciaországban, Plerguer városában lakik Romain Banliat. A fiatal férfinek kertészeti vállalkozása van, ahol eddig 12 alkalmazottat foglalkoztatott. A járvány terjedése miatt az üzlete több napja bezárt, munkatársait el kellett küldenie. Az élet azonban nem állt meg, az üvegházakban az első tavaszi napsugaraknak köszönhetően virágba borultak a növényei. Egyik pillanatról a másikra a fiatal kertész rengeteg virágzó növény tulajdonosa lett. A boltzár miatt azonban nem tudta eladni őket, ezért az az ötlete támadt, hogy kiviszi a virágokat a temetőbe, és virágba borítja a sírokat, hiszen most sokan nem tudnak kimenni gondozni a sírokat.

Csaknem 500 cserép virágot vitt a temetőbe, és minden kopár sírra tett egyet. A nemes cselekedet hamar nagy visszhangot kapott, ugyanis Romain céges Facebook oldalán (Végétal Banliat) közzétett kezdeményezése pillanatok alatt jutott el a tömegekhez. A nagyszerű ötlet már több, mint 300 ezer kedvelést kapott.

Ce matin, j’ai décidé de préparer un camion de marchandises, non pas pour aller au marché, ni pour aller à Chateauneuf…

Közzétette: Végétal Banliat – 2020. március 22., vasárnap

A fiatalember posztjában így fogalmazott:

„Szerintem az ilyen időkben szükséges igazán támogatnunk, segítenünk egymást. Még akkor is, ha mindannyian nehezen jutunk ki ebből a válságból, higgyünk benne, hogy erősebbek, nagyobbak leszünk. Legyünk türelmesek, vigyázzunk magunkra és törődjünk egymással!”