10 drága és felettébb ritka macskafajta

Képzeld el, mi lenne, ha macskáink nélkül kellene élünk. Ezek az állatok nagyon népszerű háziállatoknak számítanak világszerte. Minden macska különböző, mindegyiknek egyénisége és saját karaktere van.

Most bemutatjuk olvasóinknak a világ 10 legdrágább és legritkább macskafajtáját!

1. Az orosz kék macska (The Russian Blue Cat); értéke: 400-2000 $

Ez a fajta már az ősi idők óta ismert, de korábban ez a fajta csak Oroszországban volt népszerű. Az orosz kék macska nagyszerűen tartható kisgyermekes családokban is, és szinte mindig engedelmes és szeretetteljes. De néha hajlamos a makacsságra, hiszen kivételes szabadságszeretet jellemzi.

2. Serengeti macska (Serengeti Cat); értéke: 600-2000 $

A Serengeti szokatlan neve a bundája színére utal, ami a szerváléra hasonlít. A múlt század végén tenyésztették ki ezt a fajtát, két másik macskaféle keresztezéséből: a bengáli és a keleti fajtából.

3. Toyger (Toyger Cat); értéke: 500-3000 $

Ez a macska megjelenésében nagyon hasonlít egy tigrishez, csak sokkal kisebb nála. A „játék tigris” (utalás a fajta angol nevének eredetére; ti. toy tiger) karaktere rendkívül nyugodt, kiegyensúlyozott. Azok, akik egyszer arról álmodtak, hogy egy ragadozót tartsanak az otthonukban, most megtehetik, anélkül, hogy veszélyeztetnék a biztonságukat!

4. Amerikai görbefülű (American Curl); értéke: 1000—3000 $

Nagyon gyakran magas árat kell fizetnie annak, aki ilyen macskát szeretne, ami nem meglepő a fajta rendkívüli ritkasága miatt. És ebben a kategóriában is meg kell különböztetni az amerikai görbefülű macskát a többi fajtától, mert azt egyértelműen meghatározzák a rendkívüli fülei, melyek kissé visszafordulnak, és egyfajta kis szarvat képeznek az állat fején.

5. Elf-macska (Elf Cat); értéke: 1300—3000 $

Ez a macska csodálatos és szokatlan megjelenésű, és még a neve is önmagáért beszél! Az Elf-macskáknak nagy szemük van, testüket egyáltalán nem borítja szőr, és nagy füleik kissé előrehajlítottak. Talán a füleik szokatlansága miatt kapta a fajta a nevét.

6. Bengáli házimacska (Bengal cat); értéke: 1000—4000 $

A szokásos házimacska és az ázsiai leopárdmacska keresztezésével mesterségesen létrehozott fajta. Ha figyelmen kívül hagyjuk a méretét, a bengáli házimacska megjelenésében egy leopárdra emlékeztet, főleg a bundájának színezete miatt. Nagyon szelíd és ragaszkodó, nagyon barátságos, de nehezen tolerálja a magányt.

7. Szafari macska (Safari Cat); értéke: 4000—8000 $

A következő, foltos fajtát egy dél-amerikai vadmacskából, a Geoffroy-macskából tenyésztették ki, kialakulásának okai meglehetősen érdekesek, ugyanis az orvosok a macskák vérbetegségekkel kapcsolatos vizsgálatait végezték különböző keresztezésekkel. Ebből alakult ki a szafari macska. Egy ilyen aranyos és gyönyörű állat súlya akár 11 kg is lehet, ami, valljuk be, meglehetősen sok!

8. Kao mani macska (Kao-Mani Diamond eyes); értéke: 7000-10000 $

Délkelet-Ázsiában több száz éve ismert fajta. A távol-keleti költők számos régi versében találhatunk utalást erre az elegáns és gyönyörű teremtményre.

Úgy néz ki, mint egy sziámi macska, és az ókori Sziámban ezek a macskák csak a császári család lakásaiban éltek.

Sima szőre hihetetlenül szép, hófehér színű, kombinálva ez a kifejező szemekkel, amelyek színe kék vagy sárga lehet. Gyakran vannak páratlan szemű macskák, melyek egyik szeme sárga, a másik pedig kék.

9. Chausie (The Chausie Cat); értéke: 8000-10000 $

Ez nem csak egy drága, de egy nagyon ritka fajta is, hiszen az Afrikában élő mocsári hiúz, és az Abesszin házimacska keresztezéséből létrehozott fajról van szó. Az Amerikában végzett tenyésztési munka eredménye egy kecses, elegáns állat lett, hosszú lábakkal és nagy fülekkel.

10. Szavanna macska (Savannah Cat); értéke: 4000-22000 $

A szavanna macska az afrikai szervál leszármazottja, mely megnőhet akár 15 kg-osra is! A világon az egyik legnagyobbra növő házimacska.

A szavanna macska szokatlanul erőteljesnek tűnik, de ugyanakkor nincs benne semmiféle szigorúság.

Nagyon aktív fajta, sok játéktérre van szüksége. Ugyanakkor nem fél a víztől, és néha nagyszerűen eljátszik benne.