10 gyakorlat, melyekkel futás vagy kocogás nélkül is megszabadulhatsz az úszógumitól!

Azoknak, akik szeretnének leadni néhány kilót vagy szeretnék formálni alakjukat, tudniuk kell, hogy a kardiozással vagy a futópadon töltött végtelen órák nem fognak ebben segíteni, csupán azt lehet elérni velük, hogy a jelenlegi zsíros testalkatunknak egy kisebb verzióját lássuk viszont utánuk.

Helyettük meg kell próbálkozni a rezisztencia edzéssel, növelni kell az állóképességet, az erőnlétet és sokkal jobban fogunk kinézni ruha nélkül!

Egy tanulmány nemrégiben a rezisztencia edzés hatását vizsgálta a nem alkoholos zsírmáj metabolizmusára. Az 53 kísérleti alanyt két csoportra osztották. Az első csoport fekvőtámaszokat és guggolásokat végzett heti 3 alkalommal 12 héten át, míg a másik csoport semmilyen edzést nem végzett.

12 hét után összehasonlították az eredményeket. Abban a csoportban, mely az edzéseket végezte, az alanyok jelentős zsírmentes izomtömeget fejlesztettek ki, szervezetükben csökkent a vas és az inzulin szintje, valamint a máj zsírtartalma is. A rezisztencia edzés tehát javította a metabolikus szindrómát nem alkoholos zsírmáj esetén.

Most néhány extrém mértékben hatékony gyakorlatot mutatunk be, amik sosem mennek ki a divatból. Nem kell hozzájuk semmiféle különleges felszerelés, mégis segíteni fognak abban, hogy tested tónusosabb legyen, lelassítsd az öregedést és abszolút elképesztően nézz ki!

Ezeknél a gyakorlatoknál főként az a cél, hogy egyszerre több izmot dolgoztassunk meg. Ha beépíted őket az edzésprogramodba, a legrövidebb idő alatt a legtöbb zsírt fogod tudni elégetni!

1. Burpee

A gyakorlat valamennyi fő izomcsoportot érinti és jól felpumpálja a szívet. Segítségével több zsírt fogsz elégetni, mintha órákig kardioznál! Bármilyen szintű edzésbe beilleszthető.

2. Húzódzkodás

Ez a rendkívül hatékony gyakorlat hihetetlen módon formálja a hátizmokat. Kezdetben nehéznek érezheted, ezért célszerű könnyebb kivitelben gyakorolni, mielőtt élesben belevágsz.

3. Guggolás

Az egyik alapgyakorlat, amivel formálhatod a fenekedet és a combodat. Már a saját testsúllyal történő guggolás is megerőltető lehet, de ha még nagyon intenzitásra váltanál, próbáld meg súlyokkal végezni a gyakorlatot.

4. Fekvőtámasz

Ezzel erősítheted a tricepszedet, formálhatod a vállaidat és a felső mellkast. Bárhol végezheted és kezdő szintű edzéstervbe is beillesztheted.

5. Hátralépés kitörő helyzetből

Ez a gyakorlat a fenékre és a combokra van jó hatással. Ha közben úgy érzed, fájnak a térdeid, helyettesítsd ezt a gyakorlatot az ún. glute-bridge, azaz far-híd gyakorlata, más néven csípőtolással.

6. Pókmászás

A csípők mozgékonyságát és a gerincizmokat fejleszti.

7. Korcsolyázó mozdulat

Oldalirányú síkban mozogni nagy segítséget jelent a boka és a térd stabilitásának fejlesztése szempontjából. Hogy még több kalóriát égessünk, próbáljunk meg a lehető legkisebbet ugrani!

8. Plank

Extrém hatékony gyakorlat, ami kihat szinte valamennyi izomra, beleértve a hasat és jó még hátfájás ellen is. Próbáld meg megtartani a plank pozíciót 1 percig!

9. Ugrókötelezés

Az ugrálás tökéletesen tudja helyettesíteni a futást, segít a kalóriaégetésben, formálja a lábakat és a karokat.

10. Felállás

Az alapvető izmokat rendkívüli mértékben megmozgatja, így végre lapos, tónusos és zsírmentes lehet a hasad!

Ez a 10 legjobb rezisztencia gyakorlat segít elérni azt az alakot, amire mindig is vágytál! Csupán 15 percre van szükséged a hatékony zsírégetéshez és ehhez az erősítő programhoz!