10 hasznos tanács, hogy a kertészkedés örömet okozzon!

A kertünkben való tevékenykedés lehet könnyű és lehet nagyon idegesítő is, főleg ha a munkánk folyamán akadályokba ütközünk. A következő ötletek bárki számára segítséget nyújthatnak ahhoz, hogy a kertészkedés, megnyugtató és örömteli tevékenység legyen.

1. Hogyan gyökereztessünk rózsát?

Talán a rózsa a legszebb virág, a hölgyek kedvence és a kertünk dísze, de a gyökereztetése és a szaporítása sokszor gondot okoz. Létezik egy olyan növény, amelynek segítségével a rózsa könnyebben gyökereztethető, ez pedig a burgonya.

Vágjunk le a rózsaszárából kb. 23 centit, ezt a rózsaszárat dugjuk bele egy burgonyába és így ültessük a földbe. A burgonya mivel nedvességet tartalmaz, hozzásegíti a rózsatövét ahhoz, hogy gyökeret eresszen.

2. Készíts virágcserepet újságpapírból és ebbe helyezd a palántákat.

3. Nevelj búzát a lakásodban!

Fogyaszthatod a búzacsírát önmagában is, de készíthetsz búzafűlevet is, a benne lévő értékes anyagok nagyon fontosak az emberi szervezet számára.

4. Nevelj rózsát műanyagpalackban.

A gyökereztetés több módon lehetséges, ha a burgonyás módszer nem nyerte el a tetszésed, így is megpróbálhatod.

5. Használd fel az esővizet kerted öntözésére.

Vásárolj egy nagyobb méretű tartályt, ebbe gyűjtsd az esővizet. Szerelj a tartályra egy csaptelepet és egy gumicsövet, és máris elkészült a kerti öntöződ.

6. Védd a palántákat műanyagpalackkal amíg gyökeret eresztenek.

7. A palánták, vagy zöldségek mellé szúrt műanyagvilla elűzi a kertből a macskákat, így azok nem taposhatják le a veteményest.

8. A tojáshéjba magokat vethetsz, amelyből palánták lesznek.

9. A veteményesnek nagyon jót tesz, ha megszórod porított tojáshéjjal, vagy kávézaccal.

10. Ültethetsz burgonyát hordóba.