Szél Bernadett: „mitől államtitok, hogy mi lesz a fóti gyermekotthon és a gyerekek sorsa?”

Szél Bernadett független képviselő adatigénylését arról, hogy mi lesz a fóti gyermekfalut üzemeltető, Károlyi István Gyermekközpont sorsa: tíz évig azért nem közölhetik, mert döntést előkészítő dokumentumként a hasznosítás és az áttelepítés terve titkosítva van.

„Közérdekű adatkérésben kikértem, hogy a fóti gyermekotthonban élő gyerekeket pontosan hova tervezik vinni – kit, hova, mikor, és mi a szakmai terv. Az EMMI-től az az elképesztő válasz jött, hogy a fóti gyermekek elhelyezése „döntés megalapozását szolgáló adat”, és mint ilyen, 10 évig titkos. Mivel nyilvánvalóan megszületett már a döntés, csak titkolják, pert indítok az EMMI ellen” – írja Facebook-posztjában a független képviselőként politizáló Szél Bernadett.

‼️ ‼️ 10 évig titkos anyag a fóti gyermekek elhelyezéséről szóló döntés?! Olyan nincs, hogy egy gyermekotthon…

Közzétette: Szél Bernadett – 2019. március 30., szombat

Szél Bernadett szerint két hónappal a bezárás előtt komoly gondok vannak. „Az aszódi helyszín egy düledező romhalmaz, oda se gyermek, se más nem költözhet, a többi helyszínre meg várólista van és különben sem tudtak semmit a vezetők” – írta bejegyzésében, melyben hangot annak a nézetének, hogy „láthatóan azt hiszi a kormány, azt csinál, amit akar és mindezt titokban, sötétben és csendben megteheti”. 

A találatért köszönet a napi.hu-nak!