35 eset, amikor a tulaj nem akarta eladni a házát

Biztosan mindenki látott már olyan filmet, amelyben a háztulajdonos nem hajlandó megválni az otthonától, bármilyen ajánlatot is kap.

Az „Up/ Fel” című mesefilmben is találkozhatunk egy ilyen főhőssel, aki foggal – körömmel ragaszkodik a lakásához, visszautasítja az eladását. Több ilyen eset előfordult már a való életben is, amikor egy régi ház a helyén marad és körülötte számos felhőkarcoló épült.

Ma bemutatunk nektek 35 ilyen esetet

1. Felismeritek az „Up” című mesében látott házat? Edith Macefield aki Seattleban él nem egyezik bele a háza eladásába, hiába ajánlanak érte 1 millió dollárt.

2. Mary Cook visszautasította a háza eladását, hiába bontották le a mellette lévő szomszédos házakat, amelyeknek a helyére felhőkarcolókat építettek.

3. Vera Cooking nem adta el a házát a „Penthause” újság alapítójának, Bob Guccioninak, aki kaszinót építtetett volna a régi ház helyére. Később pedig visszautasította Donald Trump ajánlatát is a szóban forgó hölgy.

4. Melbourne, Ausztrália, ismét egy makacs háztulajdonos.

5.Egy torontói lakos nem volt hajlandó eladni a ráeső házrészt, ezért a házat egyszerűen kettévágták.

6.A fotón látható gótikus stílusú ház kissé furcsán mutat a szomszédos épületek között.

7. A fotón látható ház Kínában található, a tulajdonos és az építészek közötti konfliktust jelképezi.

8. Randai Ecker visszautasította a háza eladását, a mellette épült egyetemek el kellett fogadnia a szomszédságát.

9. Guangzhou, Kína. A fotón látható tömbház lakói közül három család nem egyezett bele, hogy másik helyre költözzön, ezért a tervező egy körkörös hidat tervezett a folyó fölött, hogy ki tudja kerülni a szóban forgó tömbházat.

10. A fotón látható Washingtonban lévő ház tulajdonosának 3 millió dollárt ajánlottak fel a házért cserébe, de ő visszautasította az ajánlatot. Később eladta 4 millió dollárért.

11. A fotón látható férfi nem volt hajlandó eladni a kávézót ahol dolgozott és amiben lakott 46 éve, hiába bontották le a körülötte lévő házakat, csak ő egyedül maradt ezen az utcán.

12. A híd alatti élet

13. A fotón látható gótikus stílusban épült kastély nem lett lebontva, mostanság pedig egy templom lett belőle.

14. Egy mindenki ellen. Suzhou Jlangsu, Kína.

15. Az építészeknek improvizálniuk kellett valahogy, hogy jó legyen az építmény.

16. Amikor a szállodát építették nem volt lehetőség két kisebb ház megvételére, mert túl drága volt, ezért a két házat átvette a szálloda és ajándékboltokat nyitottak bennük.

17. Egy kínai család nem egyezett bele a családi halottak sírjainak áthelyezésébe, így egy ideig az építkezés középpontjában voltak a sírok. Utólag sikerült megegyezni a családdal, egy nagyobb összegért cserében.

18. Egy gazdálkodással foglalkozó család úgy érezte el van zárva a külvilágtól, mert körülöttük három autópálya volt. A szomszédságában lévő több száz házat lebontották, csak ez a család utasította el hogy innen más helyre költözzön.

19. Egy Wu Ping nevezetű hölgy volt az egyetlen aki visszautasította abból a tömbházból való kiköltözését, amelyikben lakott pedig a tömbház lebontásra várt. Három év kitartó harc után mégis megadta magát a hölgy, mert jóval nagyobb összeget kapott a lakásáért cserébe mint a többi lakó.

20. A fotón látható kis söröző nem eladó, ezért a lakótelep a söröző köré épül.

21. A fotón látható ház egy forgalmas út közepén található, akadályozza a forgalmat.

22. A Wickhams nevezetű nagy bevásárlóközpont terjeszkedett, de úgy látszik, hogy valami nem sikerült. Egy család akinek egy kisebb üzlete van a szomszédságban, nem egyezett bele az épület eladásába.

23. A Rockefeller nevezetű nagy pláza egy kissé módosított az elhelyezkedésén, mert a mellette lévő két épületből nem voltak hajlandóak a lakók elköltözni.

24. A fotón látható tömbházba a lakók úgy tudnak bejutni, ha keresztül mennek a sáncon. A sánc direkt volt kiásva, azért, hogy a lakókat költözésre kényszerítsék, de ők nem adják fel a harcot, nem költöznek!

25. Nanning, Kína, 2015. A fotón látható házat nem tudták lebontani mert a tulajdonos nem egyezett bele a házért felajánlott pénzösszegbe.

26. Shanghaiban egy ház tulajdonosa Tao Weiren, kategorikusan visszautasította a háza eladását. Ő most is ott lakik a kis kuckójában, amely körbe van véve felhőkarcolókkal.

27. Kína. A fotón látható hölgy egy évig lakott annak a háznak a maradványai közt ami lebontásra került. Ez idő alatt a víz és a villany ki volt kapcsolva a romos házban.

28. Egy japán gazdálkodó az ő saját földjén amely hozzátartozik a Narita repülőtérhez.

29. A kínai építészek másik irányba tereltek egy folyót azért, mert egy 900 éves régi falu lakói nem voltak hajlandóak elköltözni.

30. Egy kemény kontraszt! Az utolsó olyan ház amelyben üzlet is található egy modern bevásárlóközponttal szemben, Hunanban.

31.”Az egymillió dolláros sarok” egy reklámtábla alatt húzódik meg!

32. Az utolsó régi ház a Nanpu híd alatt egy shanghai parkolóban, Kínában. Néhány nappal később a házat lebontották a tulajdonos pedig, Szó Yuji egy szolgálati lakásba költözött.

33. A fotón látható ház egy úgynevezett halmon helyezkedik el, mert az építészek a ház körüli utat kiegyenesítették.

34. A fotón látható épületek lakói elutasították a lakásukból való kiköltözést amíg a környéken lévő házak lebontása zajlott, így az ő lakásaik el vannak különítve.

35. Az új út egy házba ütközik, azért mert a ház tulajdonosa kategorikusan nemet mondott a háza eladására és egy új helyre költözésre is!