Az ortopéd sebészek óva intik a nőket, hogy UGG csizmákat hordjanak! Az okok mindenkit meggyőznek!

Az UGG csizmák kényelmes téli lábbelik, melyeket azok a nők választanak előszeretettel, akik szeretik a meleg és a kényelmes csizmák nyújtotta előnyöket. Ezeket az Ausztráliából származó termékeket már a sokadik szezonban tartják számon a legnépszerűbb csizmák között, és már nem csak nők, hanem gyermekek, sőt, férfiak is hordják. Végtére is, nem rossz a legnagyobb hófúvásban is kellemes, puha és meleg lábbelit viselni, mellyel ráadásul, széles, csúszásmentes talpának hála, a jégen is biztosan állhatunk. De nem minden olyan szép és jó, mint amilyennek látszik.

A világ minden táján orvosok próbálják meg lebeszélni a nőket arról, hogy UGG csizmákban járjanak. Egyre többen vannak azok, akik az UGG csizma hordása miatt fordulnak ortopéd sebészekhez különböző, elsősorban a térdet érintő fájdalmak miatt. A Bidista.com szerkesztőségének jóvoltából az alábbiakban most te is megtudhatsz részleteket erről a témáról.

A veszélyes lábbeli

Az ortopéd sebészek rendre felhívják a figyelmet arra, hogy ha nem szeretnénk páciensük lenni, ügyeljünk arra, hogy lábbelink stabilabb legyen, azaz tartsa lábunkat. Pont ez az, amit az UGG csizmái nem tudnak, mert azok éppen ellenkezőleg, nagyon (túl) puhák és ezáltal semmiféle tartást nem biztosítanak a lábnak. Akik rendszeresen viselnek UGG csizmát, gyakrabban panaszkodnak térdfájdalomra. Egy ortopéd sebész, Ian McDermott azt állítja, hogy a túlságosan puha UGG csizma viselése esetén testtartásunk alapvetően megváltozik, így járás közbeni testhelyzetünk is más lesz.

Ezáltal a test súlypontja megváltozik, sokkal előrébb kerül, mint általában, azaz a térdre nagyobb súly nehezedik. Lábaink akaratlanul is X alakban állnak, aminek az lesz a következménye, hogy a porcok kopni fognak, mert az ízületek közötti súrlódás jelentősen megnő.

Amennyiben mégsem szeretnél lemondani erről a divatos csizmáról, nagyon alaposan nézzed meg mit veszel le a polcról. A lábaidnak nem szabad lötyögnie a csizmában, az UGG lábbelinek pontosan illeszkedni kell a lábadra, és azt feszesen kell tartania. Ma már számos olyan modellel találkozhatunk a piacon, amik megfelelnek ezeknek a követelményeknek is. Ha szeretnénk elkerülni a fent leírtakat, akkor legfeljebb 30 percig viseljünk puha lábbelit, alternatívaként javasoljuk, hogy az UGG csizmákat viseljük otthon, papucsként.

„Habár elsőre úgy tűnhet, hogy az UGG csizma a legjobb, legkényelmesebb választás télire, mégis inkább válasszunk olyan lábbelit, ami tartja a lábunkat.” – mondja doktor McDermott. Azok pedig, akik akárcsak jelentéktelennek tartott veleszületett ortopéd betegségben szenvednek, jobb, ha egyáltalán nem viselnek ilyen jellegű csizmákat. Az ortopéd sebész szerint azoknak is tilos UGG csizmát viselniük, akik születésüktől fogva gyenge ínszalagokkal, rossz testtartással, vagy az izomzatot érintő rendellenességgel küszködnek.

Ezért ha te eddig gyakran viseltél UGG csizmát, akkor saját egészséged érdekében jobb, ha visszatérsz a hagyományos csizmák viseléséhez. Oszd meg a közösségi oldalakon ezeket a hasznos információkat barátaiddal, ismerőseiddel is!