Az oroszlán, miután megölte a majmot, meglátta annak kicsinyét! Mindenki a legrosszabbra számított…

A természetfotózás az egyik legérdekesebb és legvonzóbb foglakozás a világon. Ezeknek az embereknek kiváló lehetőségük van arra, hogy természetes környezetükben figyelhessék meg az egzotikus állatokat. Időnként csodálatos történeteknek lehetnek a szemtanúi, ami számunkra inkább fantasztikus filmbe illő jelenet, de számukra ez a valóság.

Ez az eset az afrikai Botswanában történt meg. Evan Schiller és Lisa Holtzwart egy nem mindennapi történetnek voltak a szemtanúi, amit sikerült fényképeken is megörökíteniük.

Ez a történet a majom kölyök halálával is végződhetett volna. Szerencsére nem úgy történt, ahogy ezt várni lehetet volna.

A történet azzal kezdődött, hogy egy nőstényoroszlán egy pávián csordára akadt. Elkapott egyet a majmok közül, megragadta a fogaival és vitte a vackába, hogy megegye. Azt viszont nem vette észre, hogy az anyamajomba egy kis pávián kapaszkodik.

Ereje fogytával elengedte az anyját, próbált visszamászni a fára, ami nem sikerült neki, mert nagyon gyenge volt. Ekkor látta meg őt a nőstényoroszlán …

A fényképészek nagyon megijedtek, mert azt gondolták, hogy ennek a történetnek nagyon rossz vége lesz. De ekkor csoda történt… A helyet, hogy megölte volna  a kicsit, tanulmányozni kezdte, majd óvatosan játszadozott vele.

A fényképészek nagyon izgatottak voltak. Úgy gondolták, hogy a nőstényoroszlán csak játszik az áldozatával, mielőtt megpecsételődik a sorsa.

A nőstényoroszlán meglepően óvatosan bánt a kicsivel. Egy kis idő elteltével a fogai közé vette és elvitte. A későbbiekben olyan történt, ami pont beleillik a „Dzsungel Könyve”- be!

Liza és Evan úgy gondolja, hogy a nőstényoroszlánban egyszer csak felébredt az anyai ösztön. A kis pávián nagyon jól érezte magát az oroszlán környezetében, aki gyengéden és odaadóan gondoskodott róla. Amikor megjelent a hím oroszlán, a nőstény elzavarta őt.

A jelenetet végignézte a kis pávián édesapja. Egy fán ült és várta a megfelelő pillanatot, hogy megmentse a fiát. Amikor a nőstényoroszlán figyelme lanyhult, gyorsan lemászott a fáról, megragadta kölyköt és gyorsan visszamászott a fára.

Valószínűleg, ez a kölyök szerencsés csillagzat alatt született! Először a nőstényoroszlán mentette meg, majd ezt követően az apja. Hihetetlen, hogy még milyen sokat kell tanulniuk az embereknek a vadonról.