40 év fölött is gyönyörű lehetsz! Megmutatjuk a problémáidra a megoldásokat!

A hölgyek mindig arra törekszenek, hogy külsejük ápolt és vonzó legyen és itt most nem a korról beszélünk, hanem a stílusról és a szépségről. Ahogy telnek az évek, a bőrünk ápolása is körülményesebb feladattá válik, hiszen több időt kell fordítanunk szépségápolásra nekünk hölgyeknek, ahhoz hogy a legjobb formánkat mutathassuk a külvilág felé.

Kedves hölgyeim, semmiképpen nem kell elkeseredni, hiszen nincs ok az aggodalomra, a 40 év fölöttiek is érvényesülhetnek, mert a helyes bőrápolás lehetővé teszi a szépség megőrzését!

1. A szemöldök ritkábbá, keskenyebbé válik

Miért történik ez: a szőrszálak hullása a szemöldökből egy betegség megjelenését is jelentheti (pl. pajzsmirigy helytelen működése), vagy csak egy a korral járó jelenség. Mit kell tennünk? Fogyasszuk minél több vitamindús ételt.

2. Úgy gondolom a sminkem öregít

Miért történik ez? Nem is gondolod! Az arcpúder lerakódik a ráncokra és így a ráncok jobban észlelhetőek. Mit kell tennünk? Vásároljunk krém állagú arcpúdert, amely vízalapú és egy szivacs segítségével kenjük az arcunkra, majd egy fültisztító pálcikával menjünk végig az összes ráncon, amivel lehúzhatjuk a fölösleges púdert. A legjobb módszer persze a ráncok halványítása.

3. Hirtelen karikásak lettek a szemeim

Miért történik ez: az évek múlásával a szem körüli bőr elvékonyodik és átlátszóbbá válik, ezért egyre inkább láthatóvá válnak a bőr alatt lévő vérerek. Mit kell tennünk? Használjunk éjszakai krémet, amely retinolt tartalmaz (A vitamin) mert ez stimulálja a kollagén termelődését és erősíti a bőrt. A szem körüli karikákra használhatunk alapozót. A szem alatti karikák természetes módszerekkel is enyhíthetőek.

4. Az arcbőröm elveszítette a rugalmasságát

Miért történik ez: a bőr rugalmasságának az elvesztését a napsugarak káros hatása is okozhatja, vagy az előbbiekben említett bőr elvékonyodás. Mit kell tennünk? A jó minőségű ránctalanító krémek nem csak a ráncokat tüntetik el, de szebb is lesz tőle az arc.

5. Bármennyit is alszom mindig fáradtnak tűnik az arcom

Miért történik ez: a kor előrehaladtával az arcbőr és az arcizmok is veszítenek a rugalmasságukból és a szem körüli bőr alatti zsírréteg úgynevezett, szem alatti táskákat képez a szemünk alatt. Ezek a táskák megjelenhetnek a lerakódott só vagy az alvás közben felvett helytelen pozíció miatt is. Mit kell tennünk? Ha alvás közben még egy párnát használunk pluszba akkor csökkenthetjük a szem alatti táskák kialakulását, reggel pedig hideg borogatással regeneráljuk a szem körüli bőrt.

6. Az arcom ápolása egyre több időt vesz igénybe

Nekem nincs ennyi szabad időm! Miért történik ez: az arcbőr ápolása nem kell túlságosan komplikált feladat legyen, azért hogy ne vegyen igénybe sok időt, az is elegendő ha rendszeresen fényvédő krémet használunk. Mit kell tennünk: Mindig legyen a táskánkban fényvédőkrém, hogy egész napra védelmet nyújtson. Reggel használjunk antioxidánst tartalmazó krémet, este pedig retinolt tartalmazó krémet. Ezeknek a dolgoknak a használata nem vesz igénybe 5 percnél több időt!

7. Honnan kerül ránc az ajkaim fölé?

Miért történik ez: Ha sohasem dohányoztunk és nem szeretünk szívószállal inni akkor is kialakulnak az ajak fölötti ráncok, néha egy észrevétlen arc mozdulattól is. Mit kell tennünk: erősítsük az ajak körüli bőrt olyan készítmények használatával amelyek kollagént, retinolt és hialuronsavat tartalmaznak.

8. Mit kell tennem az apró szőrszálakkal amelyek az államon és az ajkaim fölött jelentkeznek?

Miért történik ez: 40 év fölött csökken az ösztrogén szint, így sötét színű szőrszálak jelennek meg az állon és az ajkak felett. Mit kell tennem: bármit csak ne borotvával távolítsuk el a szőrszálakat, mert a borotválás pontosan ellenkező hatást fog kiváltani, sűrűsödni fognak a szőrszálak és erősebbek lesznek. A gyantázás a legjobb megoldás. Ha a szőrszálak megjelenése rohamosan növekszik, akkor mindenképpen nőgyógyászhoz kell fordulni.