5 nagyon ritka és különleges macskafajta (10 fénykép + videó)

A világon elég sok érdekes macska faj létezik, melyek közül valószínűleg önök már sokat ismernek. De vannak olyan fajok is, melyek nevét önök még soha sem hallották.

Minskin

Minskin- egy nagyon ritka törpe fajtájú macska, a 90-es évek végétől ismert. A munchnkin és a szfinkx keresztezésével teremtődött meg, később még burma-val és devon rex-el is keresztezték. Ezek a macskák nagyon békések és barátságosak, egyáltalán nem féltékenyek, ezért nagyon jól megvannak más élőlényekkel.

Serengeti

A Serengeti ugyancsak egy macska fajta, mely 1994-ben lett kitenyésztve a Keleti Rövidszőrű és a Bengáli macska keresztezésével. Nagyon jellegzetes vonásokat örökölt, úgy mint a nagy fülek és az érdekes pettyek. Ezt a fajtát a tanzániai Serengeti Nemzeti Park után nevezték el. Erős testalkatúak és hosszú lábúak. Az ilyen macska átlagos súlya 8-12 kg. Nagyon békés, kíváncsi és játékos jellem.

Karakál

A Karakalokat az ázsiaiak és afrikaiak vadászat miatt szelídítették meg. Nagyon nagy segítséget nyújtottak az apró vadak elejtésében. A „karakal” elnevezés török nyelven „fekete fül”-et jelent. Ezek az élőlények kellően okosak és könnyen taníthatóak, nagyon szófogadóak és kiváló házi állatok. De mindig ragadozók maradnak, ezért nagyon fontos a fegyelem és a következetesség a tanítás során, sok mozgásra van szükségük, ellenkező esetben csintalanokká válnak.

Török angóra

A török angóra az egyik legősibb macskafajta, nagyon intelligens és jólnevelt, nem szereti az idegeneket, nehezen ismerkedik, szaglászik és figyel, de nem megy senki közelébe. A középkorban drága ajándéknak számított, tulajdonosai szultánok és európai uralkodók voltak.

Szfinx

A Szfinx nagyon aranyos és védtelennek tűnik a szőrzet hiánya miatt. Ez a macska fajta véletlen mutáció útján született, egy kopaszon született cicát saját anyjával keresztezték újra és újra. Nagyon okos cicák, nagyon eszesek és jó emlékezőképességűek. Könnyen idomíthatók, ugyanúgy taníthatók, mint a kutyák. Ez az egyetlen macskafajta, aki reagál a nevére, amikor hívják.