Milyen hálószobai gardróbot válasszunk?

gardróbszekrények

Az otthoni hálószobának olyan helyiségnek kell lennie, amely minden nap biztosítja számunkra a kívánt pihenést. Emiatt érdemes minél inkább saját igényeink szerint berendezni. Az alap bútor természetesen egy kényelmes ágy, de ne feledkezzünk meg a hétköznapi holmik tárolására szolgáló helyről sem. Melyik gardrób lesz a legjobb? Tudjunk meg többet a hálószobai gardrób kiválasztásáról!

Melyik hálószobai gardrób lesz megfelelő?

Amikor elkezdjük keresni a tökéletes hálószobai gardróbot, először becsüljük meg, mennyi helyet tudunk rászánni. Ne csak az alapvető méreteket vegyük figyelembe, hanem az ajtó nyitási módját is: több-kevesebb helyet kell hagynunk, hogy a gardróbszekrények nyitása mindig szabad és problémamentes legyen.

Attól függően, hogy mennyi bútort helyezünk el a hálószobában, fel kell mérnünk, mekkora gardróbszekrényre van szükségünk. Előfordulhat, hogy tényleg csak minimális helyre van szükségünk hosszú ruhák, öltönyök vagy kabátok tárolására. Ebben az esetben elegendő egy keskeny szekrény, amely csak szilárdan rögzített rúddal van felszerelve.

Ha azonban tudjuk, hogy a gardróbszekrény az a fő bútor, melyben ruháinknak el kell férnie, keressünk olyat, amiben nem csak praktikus rúd, hanem tágas polcok és funkcionális fiókok is találhatók. Amikor azon gondolkodunk, hogy melyik gardróbot válasszuk a hálószobába, koncentráljunk néhány fontosabb aspektusra: a bútor típusára, színére, valamint a gardrób praktikus és funkcionális szempontjaira.

Milyen színű legyen a hálószoba gardróbja?

A legfontosabb szempont a bútorok maximális beállítása a saját preferenciáinkhoz, ezért a végső vásárlás előtt vegyük figyelembe a hálószoba gardróbjának színét. Ha törődünk a bútorok semlegességével, gondoljunk egy klasszikus, fehérre lakkozott gardróbszekrényre. Egy ilyen modell a hálószoba díszítésének legtöbb stílusában működik.

A ragyogó egyszerűség alternatívája a színek jellegzetes ereje. Ki mondta, hogy egy sötétkék vagy zöld gardróbszekrény nem állhat meg egy ízlésesen berendezett hálószobában? Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a bútor ekkor a szoba központi dísze lesz, így érdemes alaposan átgondolni, hogy végül milyen elrendezési hatást szeretnénk elérni, és az ágyak dizájnjával kompatibilis modellt választani.

Milyen gardrób lesz megfelelő egy kis hálószobához? Általánosságban elmondható, hogy a falak és a bútorok világos árnyalatai ajánlottak a csekélyebb méretű helyiségekhez az optikai nagyítás érdekében. Ebben az esetben optimális hatást érhetünk a tükrök relevanciájával, amelyek a gardrób külső részén vannak elhelyezve. A hálószobához leginkább illő gardrób kiválasztásakor ügyeljünk arra is, hogy milyen anyagból készült a bútor.