5 tipp a munkahelyi kávézáshoz

Bizonyos munkakörökhöz szinte hozzátartozik a kávészünet. A kávérajongók népes tábora meg is adja a módját, hogy a rituálé a mindennapok feltöltődést biztosító eseménye lehessen, lehetőleg többször is. A Lavazza a munkahelyi kávézás szakértője. Biztosítja a minőségi kávét és az elkészítéséhez szükséges kávéfőzőt. 

Márpedig az a munkáltató, akinek fontos a dolgozó hatékonysága, tisztában van vele, hogy milyen fontos a komfort. Szeretné, ha a dolgozók a legjobb formájukat hoznák, amihez a kávészünet minőségi percei nagyban hozzájárulhatnak, főleg, ha munka közben magas a stresszfaktor. Vezető vagy beosztott szerepben vagy, a kávézási tippek számodra is hasznosak lehetnek.

  • A kávézás energiaforrás és jutalom, tehát nyomatékosítsuk, hogy minél nagyobb hatása lehessen. Ezt megtehetjük egyszerűen egy kávé sarok kialakításával, amihez kávégépre, kávéra, csészékre, kisasztalra, kényelmes fotelokra is szükség lesz.
  • Adjuk meg a módját a kávészünetnek. Először is kizárólag minőségi kávét fogyasszunk, kínáljunk munkatársainknak. Ebből a Lavazza a gépet és a minőségi kávét is biztosítja. Ha már eljutottunk ideig, mindenképp dobjuk fel a helyet valami egyedi, a helyi sajátosságokhoz illeszkedő kedves ötlettel. Ezen a szinten már munkahelyi juttatásként hat a kényeztetés, aminek köztudottan munkahely megtartó szerepe van.
  • Amennyiben számítógép mellett dolgozunk, a kávésaroknak még nagyobb értéke van. Szemünk egészsége miatt elengedhetetlen, hogy kiszakadjunk a monitor elől naponta többször.
  • Válasszunk a kávésarokhoz domináns színt, erre kifejezetten ajánlott a kék, ami a delta hullámtartományban dominál, így az ellazult állapotot segíti. Nyugodt, pihentető szín, fokozza a kávészünet hatását.
  • Használjuk ki a kávézás felemelő élményét a közösségépítésre. Pozitív közös program kis befektetéssel, ami a többséget nagy valószínűséggel odacsalogatja.

Aki már megvalósította a fentieket, az jól tudja, hogy megéri a dolgozók kényeztetésébe fektetni, mert a munkavégzés minőségében térül meg a kiadás. 20 perc munkaközi szünet után többnyire gyorsabb és eredményesebb lesz kollégánk teljesítménye, amivel mindenki jól jár.

A minőségi kávé finom, így biztos több rendszeres látogatója lesz a kávésaroknak. Vezetőként érdemes azokra is odafigyelnünk, akik a kávézás szerelmeseivé váltak és a hasznosnál több időt töltenek feltöltődéssel. Legyünk velük kíméletesek, megértőek, de fogalmazzunk meg egyértelmű szabályokat.