7 beltéri elem, ami már nem divatos! Ha lakásfelújítás előtt állsz, erre érdemes figyelned

Mindenki azt szeretné, ha a lakása szép és kényelmes lenne, ezért sok esetben át is alakítjuk az otthonunkat.
Ma már az egyszerűség a divat. A designerek szerint a kifinomult formák és elegáns megoldások a legközkedveltebbek a beltér kialakítása folyamán. Ha lakásfelújítás előtt állsz, érdemes megtekintened az alábbi tippeket, mutatunk 7 dolgot, ami már kiment a divatból és azt is eláruljuk, mi lett népszerű helyettük.

 1. Félkör alakú zuhanyzókabin vagy kicsi kád

A félkör alakú zuhanyzókabin már rég kiment a divatból, ma már mindenki az üveg fallal ellátott zuhanyzókabint tartja előnyösebbnek, mert könnyebb tisztán tartani és elegánsabb. A kicsi kádnál is praktikusabb.

2. Tévészekrény a nappaliban

Ha nem elég tágas a nappali, akkor semmi értelme a nagy bútordarabnak, mert csak a helyet foglalja. Néhány polc jobban mutat és a tévét is rögzíthetjük a falra.

3. A világítás sem mindegy

15 évvel ezelőtt nagyon divatos volt a mennyezetre felszerelni a világítótesteket, de ma már egy elegáns csillár sokkal népszerűbb.

4. Boltív

A boltív mára elavultá vált, a nyitott terek népszerűbbek.

5. Túlméretezett szobanövények

A szobanövények nagyon hasznosak és remekül mutatnak a lakásban, csak az a baj, hogy a mostani lakások eléggé kicsik. Ha ezekbe a kicsi szobákba nagy növényeket teszünk, foglalják a helyet és zsúfoltabbnak tűnik tőle a lakás. Válasszunk inkább dekoratív növényeket, amelyek nem nőnek túlságosan nagyra.

6. Fotótapéta

A tájképekkel díszített falak ma már egyáltalán nem közkedveltek. Aki mégis mintás falra vágyik, választhat a számtalan mintás tapéta közül, amelyek divatosak és optikailag tágabbnak tűnik tőlük a tér.

7. Extravagáns függönyök

Ma már több féle függöny és sötétítő közül választhatunk. A nagyobb lakásokba elég nehéz függönyt választani. A kifinomult, elegáns és egyszerű függöny bizonyul a legjobb választásnak.

A lényeg, hogy jólérezzük magunkat a lakásunkban. Úgy alakítsuk ki a teret, hogy kényelmes és meghitt legyen, hiszen fontos, hogy élmény legyen az otthon töltött idő.