7 gyakorlat, ami gyorsan segít a hasogató hátfájás enyhítésében!

A hátfájás nagyon komoly dolog és sajnos bárkinél előfordulhat, legyen az olyan személy aki aktív életet él, vagy olyan aki mozgásszegény életet folytat. Ma bemutatunk nektek 7 olyan tornagyakorlatot, amelyek egyszerűen elvégezhetőek és gyorsan csökkentik a hátfájást.

 1. gyakorlat

Feküdjünk a hátunkra és hajlítsuk be a jobb lábunkat, a bal lábunkat nyújtsuk ki és emeljük fel, majd fogjuk meg mind a két kezünkkel és húzzuk a mellkasunk felé. Maradjunk ebben a pozícióban 30 másodpercet, ismételjük meg kétszer ezt a gyakorlatot mind a két lábunkkal.

2. gyakorlat

Feküdjünk a hátunkra és hajlítsuk be mindkét lábunkat, majd fogjuk meg mindkét kezünkkel a bal térdünket és húzzuk a mellkasunk felé. Maradjunk ebben a pozícióban 20 másodpercet, ismételjük meg ezt a gyakorlatot kétszer, mind a két lábunkkal.

3. gyakorlat

Feküdjünk a hátunkra, a jobb kezünket nyújtsuk ki oldalra, a bal lábunkat nyújtsuk ki, a jobb térdünkkel próbáljuk megérinteni a másik oldalt, ahogy a képen láthatjuk (segíthetünk a kezünkkel). Maradjunk ebben a pozícióban 20 másodpercig,  majd ismételjük meg kétszer ezt a gyakorlatot, mind a két lábunkkal.

4. gyakorlat

Feküdjünk a hátunkra, hajlítsuk be a bal térdünket, majd tegyük a jobb lábunkat a bal térdünkre, a bal lábunkat fordítsuk oldalra, majd lassan húzzuk a mellkasunk felé. Maradjunk ebben a pozícióban 30 másodpercet, majd cseréljük meg a lábunkat és ismételjük meg a gyakorlatot.

5. gyakorlat

Lépjünk egy nagy lépést előre, hajlított térddel, a másik lábunkat pedig tartsuk kinyújtva. Maradjunk ebben a pozícióban 30 másodpercet, majd ismételjük meg a gyakorlatot a másik lábunkat is.

6. gyakorlat

Feküdjünk a jobb oldalunkra, a bal térdünket hajlítsuk be és fogjuk meg a bokánkat a bal kezünkkel. Húzzuk hátrafelé a bal bokánkat úgy, hogy érezzük az izmok feszülését. Maradjunk ebben a pozícióban 30 másodpercet, majd ismételjük meg a gyakorlatot a másik lábunkkal is.

7. gyakorlat

Álljunk hajlított háttal és kezeinket kinyújtva támaszkodjunk meg egy asztalban, majd hajlítsuk be mindkét térdünket úgy, hogy érjük el az asztal szélét mind a két kezünkkel. Tartsuk ezt a pozíciót 10 másodpercig, majd egyenesedjünk ki, utána pedig hajoljunk valamelyik oldal irányába.

Ezeknek a gyakorlatokkal az elvégzése után biztosan mindenki jobban érzi magát! Megjegyzés: a cikkben található információk tájékoztató jellegűek, a pontos diagnózis és kezelés megállapításáért forduljunk szakorvoshoz!