A tökéletes sült hal titka! Ha jól van elkészítve, mindenki szívesen fogyasztja!

Első látásra úgy tűnik, hogy egy jóízű sült halat elkészíthetünk rövid idő alatt, de ez nem mindig sikerül. Egyes esetekben megég vagy nyers marad, vagy hozzá ragad a sütőhöz a várva várt hal, ezért ma szeretnénk néhány ötletet adni nektek a legfinomabb sült hal elkészítéséhez.

Hogyan süssük meg helyesen a halat:

1. Először is tisztítsuk meg a halat, majd vágjuk le a fejét és távolítsuk el a belsőségeket. Ha a hal nagyobb méretű, akkor vágjuk kisebb darabokra, mert ha túl nagy megtörténhet, hogy nem sül jól át.

2. Sózzuk be a halat sütés előtt 30 perccel. Be is fűszerezhetjük, a legkiválóbb fűszerek a hal ízesítésére: gyömbér, őrölt fekete bors, kurkuma, sáfrány, kömény, csombor és szegfűszeg.

3. A befűszerezett, sózott halat forgassuk meg lisztben. Azért, hogy időt spóroljunk alkalmazzuk a következő trükköt: tegyünk lisztet egy zacskóba, majd tegyük bele egyenként a haldarabokat és rázzuk össze. Forrósítsuk fel az olajat a serpenyőben mert, ha az olaj nem elég meleg, akkor a hal főni fog, nem sülni vagy pedig odaragad.

5. Semmiképpen ne fedjük le a halat sütés közben, mert párolt halat kapunk.

6. Vásároljunk friss halat vagy, ha ez nem lehetséges akkor ellenőrizzük a fagyasztott hal szavatossági idejét. Jó étvágyat!