7 pszichológiai trauma, amelyek 100%, hogy befolyásolni fogják a gyermeked életét, felnőtt korában!

A gyermekkorban átélt traumák miatt felnőttkorban sok esetben szembe kell néznünk a szorongással, depresszióval, valamilyen függőséggel és még számtalan más dologgal, ezért is nagyon fontos a szülők viselkedése és példamutatása, mert mindez jelentős szerepet játszik a gyermek jövőjét illetően. A kisgyermekek számára nagyon fontos a szülői minta, ezért is kell odafigyelnünk gyermekeink lelkivilágára!

Most szeretnénk pár szóban bemutatni nektek, hogy mik azok a dolgok, amelyet egy szülőnek kerülnie kell a gyereknevelésben.

1. Az elhagyatott gyerek

Van otthon liszt és tojás? Kattints ide és tekintsd meg ezt a videót, hogyan készül az elronthatatlan sütőben sült fánk recept!

A szülő kitartása és gyermekének megértése nagyon fontos dolog, főleg a kisgyermekek számára. A kutatók szerint azok a gyerekek akiknek nem volt része ilyen szülői törődésben, agresszívek lehetnek, függőségeik alakulhatnak ki felnőttkorban.

2. Megalázása

A szülők nagyon oda kell figyeljenek amikor negatívan beszélnek, ha a gyerek rosszul viselkedik. Bizonyított tény, hogy az a fájdalom amit a megalázás okoz egy gyermek lelkében, fizikai fájdalmakhoz vezethet.

3. Ha egy gyerek nagy nyomás alatt van

A gyerekeikkel szemben túlságosan nagy nyomást gyakorló szülők azt érik el, hogy a gyerek szorongó lesz és nem lesz kiegyensúlyozott a lelkivilága. Ezért kell a szülőknek nagyon odafigyelniük még akkor is, ha a gyerek jövőjét tartják szem előtt és ezért követelnek túl sokat tőle.

4. Árulás

A gyerekek nem értik a felnőttek viselkedését. Ők még tiszta lelkűek és hisznek a felnőttekben, főleg a szülőkben. Egy olyan dolog ami egy felnőtt számára egy egyszerű gondatlanság, a gyerek számára igazi árulás lehet, amely komoly pszichológiai traumát okozhat a számára.

5. Igazságtalanság

Ha egy gyerek kicsikorától az igazságtalansággal találkozik, akkor ő ezt természetesnek tekinti, hiszen ebben nő fel és ezért ő is hasonlóan fogja szemlélni az életet. Ennek következtében nem fogja tudni objektív módon kezelni a hovatartozását az életben, felnőttkorban.

6. Érzelmi közömbösség

Amikor a szülő nem fogadja el vagy nem beszéli meg a gyerekkel, a csöppség félelmeit, vagy valami miatti izgalmát, akkor azt fejezi ki, hogy ezek a dolgok nem is fontosak, nem kell velük törődni. Egy adott pillanatban ezek a szorongások kitörhetnek a gyerekből és sajnos komoly következményei lehetnek.

7. Visszautasítás attól, hogy megértsük a gyermekünket

Ha a szülők nem értik meg a gyerek lelki problémáit, akkor előbb vagy utóbb a gyerek elhidegül tőlük és máshol, mással fogja megbeszélni  problémáit.