7 váratlan helyzet, amikor az öblítő a segítségedre lehet! Nem is gondoltam, mi mindenre jó!

Az öblítőt sokan csak mosáshoz használják, pedig sok minden másra is felhasználható, ma szeretnénk megismertetni veletek néhány helyzetet, amikor nagy hasznotokra lehet.

 1. Ablaktisztítás

Keverjünk össze egy edényben vizet és öblítőt 4/1 arányban, így egy kiváló ablaktisztítószert kapunk. Az ablakaink csillogóak lesznek tőle.

2. Kitisztítjuk az autóülésen lévő pecséteket

Keverjünk össze vizet és öblítőt, majd mártsunk egy szivacsot a keverékbe és ezzel töröljük át a piszkos részeket. A foltok nyom nélkül eltűnnek.

3. Nagytakarítás

A lakásunkban lévő ajtókat mossuk le 1/1 arányban kevert víz és öblítő keverékével. Ugyanezzel a keverékkel lemoshatjuk a csempét és feltörölhetjük a járólapot is.

4. Bőrből készült dolgok tisztítása

Ha a bőrből készült táskánk vagy csizmánk piszkos lett, akkor a tisztításukra a legalkalmasabb az öblítő. Mártsunk egy rongyot öblítőbe, majd ezzel töröljük át a piszkos felületet.

5. Megjavítjuk a cipzárt

Ha azt vesszük észre, hogy valamelyik cipzárunk nehezen húzható fel, vagy le akkor csepegtessünk rá pár csepp öblítőt és nem fog többé akadni.

6. A padló ragyogni fog

Tegyünk a felmosóvízbe 3 evőkanál öblítőt, ezzel a keverékkel mossuk fel a padlót és ismét ragyogni fog.

7. Leszedjük a régi tapétát

Ha szeretnénk kicserélni a régi tapétát, de nem tudjuk maradéktalanul leszedni, akkor keverjünk el egy adag öblítőt 1 liter meleg vízben, vigyük fel arra a felületre ahonnan a tapétát nem tudjuk leszedni. Fél óra elteltével könnyen leszedhetjük a legmakacsabb tapétát is.