Egy szorgos férj 10 + nélkülözhetetlen kerti tanácsa, amelyek megkönnyítik a kertészkedést!

A kertészkedés csodás hobbi, mert kikapcsolódhatunk és közben a kertünk is fantasztikus lesz. A gyönyörű virágok megérik a fáradozást, hát még a saját termesztésű zöldségek, gyümölcsök.

1. A legszebb virágoskert titka

Mindenki szereti a gyönyörű virágoktól illatozó kertet, de amikor a palánták nem a megfelelő módon növekednek, akkor gyorsan segítenünk kell rajtuk. Használjunk banánhéjat tápanyagként. A banánhéjat év közben lefagyaszthatjuk, majd ledarálva a virágok földjébe keverhetjük. A virág gyökerei így vitaminhoz jutnak és a virágok csodálatosak lesznek.

2. Könnyen megjelölhetjük a palántákat

Hogy ne keverjük össze a fiatal palántákat valahogyan meg kell jelölnünk őket. Egy egyszerű megoldás ehhez a művelethez az alábbi fotón látható.

3. Egyszerű palántázás

Egy igazi kertész minden helyet kihasznál a kertben. Erre a legegyszerűbb megoldás, ha a tojástartót, vagy a parafadugókat használjuk. Így a palántázás egyszerű lesz.

4. Dekoratív virágok levágott fatörzsekbe ültetve

Ha van a kertünkbe levágott fatörzs, akkor távolítsuk el a belsejének egy részét és az üres helyet töltsük meg földdel, hogy virágokat ültethessünk bele.

5. Minden kéznél van

Amikor a kertben dolgozunk készítsünk egy karszalagot magunknak, ezt egy elvágott zokniból is elkészíthetjük. A karszalagba beletehetjük a telefonunkat és hallgathatunk zenét kertművelés közben.

6. A zöldségek mellé mit ültessünk

Ha a zöldségek mellé virágokat ültetünk, akkor a kertünk egyedi és eredeti lesz és a virágok illata a kártevő bogarakat is távol tartja. Erre a célra alkalmas az üröm, a fokhagyma, a menta és a körömvirág is.

7. A földbe keverjünk kávézaccot

A kávézacc nagyon hasznos a virágföldbe keverve, csak egy dolgot kell betartanunk, hogy a kávézaccot szárítsuk meg használat előtt, mert másképpen megpenészedik.

8. A palántákat ültessük műanyag flakonba

Vágjunk el hosszában egy műanyag flakont, ebbe ültessük a palántákat.

9. A hasznos bogarakat odavonzzuk

Az olyan növények mellé amelyeket védenünk kell, öntsünk cukorból készített szirupot, ezzel odavonzzuk a katicabogarakat, a méhecskéket, amik nagyon hasznosak.

10 Készítsünk egy fogast a kertben használt kesztyűknek

A találékony hölgyeknek tökéletes a manikűrjük és kertészkedni is szeretnek, főképp nekik javasoljuk az olyan kerti fogast, amelyre ruhacsipesszel akaszthatjuk fel a kerti kesztyűket.

11. A régi autógumiból készítsünk szeméttárolókat

Rakjunk egymásra néhány gumiabroncsot, majd a belsejükbe tegyünk szemeteszsákot, a szemétgyűjtés így egyszerű lesz. A gumiabroncsokat különböző színűre festhetjük, így könnyen megjegyezhetjük melyikbe milyen szemetet gyűjtünk, egyszóval szelektálunk.

12. Élezzük meg a kerti szerszámokat tárolás közben

A ládát amelyben a szerszámokat tartjuk töltsük meg nagyobb szemű homokkal vagy kaviccsal, ebbe rakjuk a szerszámokat, élesek és tiszták lesznek és nem fognak rozsdásodni.

13. A legjobb ízű paradicsom

Ha szeretnénk, hogy a kertünkben termesztett paradicsom zamatos és édes legyen, akkor szórjuk meg a paradicsom földjét szódabikarbónával.

14. Szabaduljunk meg a darazsaktól

Nagyon kell vigyáznunk arra, ha darazsak repkednek az udvaron, hogy a darazsak ne csípjenek meg minket. Készítsünk csapdát, műanyag flakonba töltött cukros vízzel, így egy része a darazsaknak bennreked a flakonban.