Férfi arcápolás természetesen

férfi arcápolás

Sokan azt gondolják, hogy csak a nők töltenek időt az arcuk ápolásával, helyes kezelésével. A férfiak mért ne tehetnék ugyanezt? A hölgyekhez hasonlóan, az úriemberek is sok esetben küzdenek különböző bőrproblémákkal, például pattanásokkal, száraz, vízhiányos bőrrel, pigmentfoltokkal. Az idő előrehaladásával pedig a kor az ők arcukon is megmutatkozik apró szarkalábak, mimikai ráncok formájában.

A férfi arcápolás létjogosultságát tehát nehezen lehetne megkérdőjelezni. Azok, akik túllépnek az előítéleteken, miszerint csak a piperkőc férfiak foglalkoznak az arcbőrükkel, számos kiváló készítmény közül választhatnak. Ma már vannak olyan termékek, amik kifejezetten a férfi arc igényeire lettek kifejlesztve.

A férfi arcápolás 0. lépése

Az első és egyik legfontosabb lépés annak feltérképezése, hogy a férfiak bőre milyen jellemzőkkel bír? Milyen egyéni igények merülnek fel, amik kielégítést kell nyerjenek? Csak ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása után juthatunk el oda, hogy ki tudjuk választani a megfelelő összetevőket és hatóanyagokat tartalmazó készítményeket.

Amit mindenképpen tudunk kell a férfiak bőréről, hogy az androgén nemi hormonok szabályozzák a működését. Ezek közül pedig a legfontosabb a tesztoszteron. Ennek hatása úgy érvényesül, hogy a férfiak bőrében több a kollagén. Ez az anyag felelős az arcbőr rugalmasságáért, feszességéért, illetve vízháztartásáért, ami vastag, tömör szerkezetet eredményez. Ez a magyarázata annak, hogy a férfiak bőre kb. 15-20%-kal vastagabb, mint a nőké.

Ugyanakkor a faggyúmirigyek mérete és mennyisége, valamint a pórusok átmérője is nagyobb. Ezek a jellemzők nagyon fontosak a férfi arcápolás tekintetében.

Küzdelem a pattanások ellen

Mivel általánosságban elmondható, hogy a férfiak bőre sokkal inkább hajlamosabb a zsírosodásra, mint a nőké, ezért az erősebbik nem képviselői gyakran küzdenek a nem kívánatos aknék, pattanások ellen. Mint, ahogy ezt már említettük, ez természetesnek tekinthető, hiszen a gyulladás kialakulásának és a pattanásképződésnek többek között a magas tesztoszteron hormon az oka.

A pattanások elleni harc az alapos arctisztítással kezdődik, ezt a lépést semmi esetre sem szabad kihagyni. Remek választás például a teafaolajos folyékony szappan és a teafaolajos tisztító arctej, ami nemcsak tisztítja, hanem rögtön hidratálja is a bőrt. Ezek mellett, hetente 1-2 alkalommal érdemes használni a teafaolaj arcpakolást is, ami segít az elhalt hámsejtek eltávolításában, illetve hatékonyan támogatja a bőr regenerációs folyamatait.