8 tipp azoknak, akik nem szeretnek takarítani, de tiszta otthonra vágynak!

A takarítás nem a legkellemesebb elfoglaltság, de ha tiszta lakásra vágyunk, akkor mégis el kell végeznünk. Vannak azonban apró trükkök és praktikák, amelyek könnyebbé teszik a takarítást! Ma mutatunk néhány jó ötletet, hogyan varázsold tisztává az otthonod anélkül, hogy sok időt venne igénybe.

Ruhatisztító henger

A ruhatisztító henger remekül alkalmazható a takarításhoz. A szövet felületekről könnyedén eltüntetheted a port, ha áttörlöd vele.

Ecet

A hűtőt, a kávéfőzőt és más fém konyhaeszközöket a legkönnyebben ecetes vízzel tisztíthatod meg, így foltmentesek lesznek és a baktériumok is eltűnnek. Nincs szükség tisztítószerere ahhoz, hogy ragyogó legyen a lakás.

A sütő tiszta marad

A sütőt ritkábban kell takarítanod, ha alufóliát használsz. Akármit is sütsz, béleld ki a tepsit alufóliával, így finomságokat készíthetsz és közben a sütő tiszta marad.

Az apró dolgok összeszedése

Furcsán hangzik, de a morzsát, vagy a törött kávésbögrét is könnyedén felszedheted a földről, egy darab ragasztószalag használatával.

Házi tisztítószer

A csempét és a zuhanykabint a legkönnyebben úgy tisztíthatod meg, ha 1 evőkanál szódabikarbónát összekeversz 1 dl ecettel, majd egy pumpás palackba öntöd és hozzáadsz 3 – 4 dl meleg vizet. Ezzel a keverékkel villámgyorsan eltüntetheted a baktériumokat.

Turmixgép tisztítása

A turmixgépet nehéz kitisztítani, de ha egy kevés mosogatószert és vizet öntesz bele, majd bekapcsolod, akkor megtisztítja saját magát, neked már csak tiszta vízzel kell kiöblítened.

A hűtő tiszta marad

Mosd ki a hűtőt, majd a polcokat vond be egy réteg fóliával, így hosszú ideig tiszta marad. Könnyebb kicserélni a fóliát, mint hetente lemosni az üvegpolcokat.

A vécékefe baktériummentes lesz

A vécékefe tartójába önts egy kevés vécétisztítószert és abban tárold, így baktériummentes lesz és nem lesz kellemetlen szaga.