9 elképesztő tipp, mire használhatod a hajlakkot! Nem is gondolnád mi mindenre jó!

Általában a fürdőszobánk polcán sokkal több termék található, mint amennyit használunk. A hajlakk az a termék, amelyet a frizuránk ápolásán kívül még sok mindenre felhasználhatjuk. Ma ezeket a felhasználási tippeket mutatjuk meg nektek, amelyek első látásra biztosan nagy meglepetést okoznak.

A hajlakk különleges felhasználása

 1. Eltávolítja a foltokat

Ha pecsétes lett a kedvenc pólód, permetezd be hajlakkal a problémás helyet, hagyd állni rajta pár percet, majd töröld át a bepermetezett foltot egy puha ronggyal és annak nyoma sem lesz.

2. A vágott virágok tovább üdék maradnak

Ha azt szeretnék, hogy a virágaink hosszabb ideig megmaradjanak a vázában, permetezzük be a virág szárát hajlakkal, várjuk meg míg megszáradt rajta, majd tegyük vissza a vázába. A virágok illatosabbak lesznek és lassabban hervadnak el.

3. Védi a papírra felírt receptjeinket

Biztosan mindenkinek van néhány papírra felírt süteményreceptje, sokszor mikor ezeket elővesszük a nagy sietségben összepecsételjük. Permetezzük be hajlakkal a recepteket, hogy többé ne legyenek pecsétesek.

4. Meghosszabbítja a cipőkrém hatását

Miután kifényeztük a cipőnket, permetezzük be hajlakkal, hosszabb ideig marad fényes.

5. A kutyaszőrt is könnyebben összeszedhetjük

Ha kedvenc háziállatunk mindenhol szőrt hagy maga után, fújjunk hajlakkot az adott helyre, majd töröljük le egy száraz ronggyal.

6. Védi a függönyöket

Talán furcsán hangzik, de ha a függönyt bepermetezzük hajlakkal, úgy fog kinézni mintha új lenne.

7. Szárítja a frissen felkent körömlakkot

A nők tudják milyen kellemetlen dolog várni ameddig megszárad a frissen kilakkozott körmük. Fújjunk a körmünkre hajlakkot, ez segíti a száradást.

8. Eltünteti az árcédula okozta foltokat

Miután levesszük egy megvásárolt termékről az árcédulát, sokszor nyomot hagy a helye, amit nagyon nehéz eltávolítani. Permetezzük be hajlakkal az okozott foltot és ezután könnyedén el tudjuk távolítani.

9. Megszünteti a statikus energiát

Statikus energiát produkálhat a hajunk vagy a ruhánk, amely valljuk be kellemetlen érzés. Egy kevés hajlakk használatával megoldhatjuk ezt a problémát.