A Down-szindrómás kisfiú végül modell lehet! Dobj egy lájkot, ha neked is tetszik!

A történet egy ruhagyártó cég reklámfelhívásával kezdődött, amire a 15 hónapos Asher Nash édesanyja rögtön benevezte fiát. A Down-szindrómás kisfiút azonban durván elutasították, mondván, speciális igényű gyermekekkel ők nem tudnak foglalkozni. Az édesanyja azonban felvette a kesztyűt fiáért!

Elhatározta, hogy bebizonyítja, a kis Ashernek semmivel sincs kevesebb esélye érvényesülni az életben, mint teljesen egészséges társainak.

Az Oshkosh B’Gosh ruhagyártó cég hirdetésében pontos paraméterekkel meghatározta, hogy milyen kis modelleket keres. A Down-szindrómás kisfiú mindenben megfelelt az előírásoknak, a hajszíne, a magassága, az életkora tekintetében is. Mégis elutasításban volt része, mégpedig arra hivatkozva, hogy a kisfiú nem egészséges, azaz más bánásmódot igényel, mint a többi gyerek.

Az édesanya ebbe nem nyugodhatott bele, így a fiáról készült jól sikerült fotókat feltöltötte a Facebookra, ahol a lájkok megállás nélkül érkeztek az elbűvölő fiúcskára. Összesen több mint 200 ezren fejezték ki tetszésüket, az édesanyja így már bátran válaszolhatott a cég elutasítására és bizonyíthatta be, hogy az igazi szépséget az emberek többsége bizony felismeri.

A ruhagyártó elnézést kért a történtekért, arra hivatkozva, hogy csakis valami hiba folytán történhetett meg a durva elutasítás. A Down-szindrómás kisfiú Facebookon megosztott fotói a szakembereket is meggyőzték, ezért meg is kérték az édesanyát, a következő kampányukhoz hadd használják fel őket.