A férj ha szeret, életed végéig kitart melletted, nem fontos, milyen a frizurád, őt az érdekli, milyen a lelked

Először azt fogja mondani, öltözz változatosan, aztán azt, hogy fogynod kell, majd pedig rád szól, hogy mozogj energikusabban és légy vidámabb, optimistább és ne panaszkodj.

Változtasd meg a frizurád, olvass olyan könyveket amelyek most divatosak és olyan filmeket nézz amelyekből tanulhatsz. Amikor pedig lefogysz, új ruhákba öltözöl és frizurát változtatsz azt fogja mondani, hogy túl öreg vagy. Tanmese egy házasságról:

Akkor mit tudsz csinálni?

Teszi fel a kérdést egy nő, aki 25 évig élt a férjével. Amikor kirándulni mentek akkor a feleség vitte a nehéz hátizsákot és mindent úgy csinált, ahogy a férje akarta. Hallgatta a kritikákat, igyekezett, de a férje megharagudott, mert ő lassan ment a nehéz hátizsákkal és azt mondta neki, hogy túl öreg.

Mit csinálj egy ilyen kritikával? Ez most nem a súlyodról és a frizurádról szól és nem is az új filmről, hanem arról, hogy 55 évet nem tudsz eltakarni. Egyre nehezebb lesz a hátizsákot cipelni és a bokrokon keresztülvágni énekelve.

Egy negyed évszázadig ez a nő mindent úgy csinált, ahogy a férje akarta azért, hogy házastársak maradjanak. Azért, hogy a családban megértés legyen, a férje nagy lépésekkel haladt előre. A nő pedig ráült a hátizsákra és sírni kezdett, nagyon el volt fáradva.

Egyáltalán nem volt optimista mert nem úgy élt ahogy szeretett volna, ő másra vágyott, nyugodt estékre a tengerparton, palacsintát akart sütni, néha moziba szeretett volna menni, hosszú hajat szeretett volna, a kanapén szeretett volna ülni egy könyvvel a kezében, és színházba szeretett volna járni szép ruhában.

Nem úgy élte az életét ahogy szerette volna, mert nem akarta elveszíteni a férjét, de a férje azt mondta neki, hogy öreg és otthagyta az erdőben.

A nő elért a vonatig, a hátizsákot bedobta az erdőbe, még az a szerencse, hogy volt nála pénz jegyre. Csak utazott és a sötét ablaküvegen keresztül nézte az erdőt ahonnan valamilyen csoda folytán sikerült kiszabadulnia.

Ő megmenekült, de van aki nem. Van aki még most is fél, van aki görcsösen meg akar felelni. Aki szeret, kitart melletted. Ha ez nem így van, teljesen mindegy, milyen a frizurád, mennyire vagy divatos.