A fotós egy odút talált egy bagollyal, amiben egy kiskacsa növekedett

Egy nagyon érdekes hír következik a madarak világából: a baglyok kiskacsákat nevelnek.

Lori Wolf, a vadon élő állatokat megörökítő természetfotós nemrégiben látta ezt a csodálatos duót a floridai Jupiterben, és az esetről fényképeket is készített.

Kezdetben Lori azt hitte, hogy csupán a bagoly őrködik fiókáira, de közelebbről megfigyelve az odút rájött, hogy valójában nem kisbaglyok, hanem kiskacsák vannak odabent.

Így számolt be erről a hihetetlen történetről: „Csak békésen ültek egymás mellett. Ez hihetetlen. Még ma sem tudom elhinni.”

Látva ezt a csodálatos képet, Lori meg is feledkezett arról, hogy a bagoly ragadozó madár és a kiskacsákat meg is eheti. De később kapcsolatba lépett egy madárszakértővel, aki azt mondta neki, hogy igaza van. A helyi természetvédelmi terület munkatársa ezért felajánlotta, hogy gondoskodik a kiskacsa gondozásáról, ha Lori képes azt elkapni. De amikor a fotós és férje megpróbálták befogni a madarat, az hirtelen kiugrott az odúból, és a legközelebbi tó felé elrepült. Azt mondja, hogy azóta nem látta a kiskacsákat.

Hozzátette: „Nem gondolom, hogy valaha is valami hasonlót tapasztalok meg az életemben.”

„Úgy gondoljuk, hogy a kiskacsa meghallhatta más kacsák hangját, mert hirtelen hagyta el az odút, és a szomszédban lévő tóhoz indult, ahol más kacsák is rendszeresen megfordulnak. Ezen túlmenően egy tojót is láttunk, körülbelül három vagy négy héttel ezelőtt, amely tojásával a szájában repült. Elvesztettük a fák között, és nem akartuk zavarni. De úgy gondoljuk, hogy beletehette a tojást abba az odúba, ahol a bagoly élt.”

Bár meg kell jegyezni, hogy nagyon ritka, hogy a vadkacsák tojásaikat más madarak fészkébe helyezzék. Christian Artuso, a Kanadai Madárkutatási Intézet igazgatója ezt mondta az üggyel kapcsolatban: „Ez minden bizonnyal néha-néha megtörténhet. Ha különböző helyeken tojja s helyezi el a tojásait, akkor a gének átvitelének esélye kissé megnövekszik. Tudjuk, hogy ez egyes esetekben megtörténik, de valójában nem tudjuk, milyen gyakran, ezért örültem, hogy most láttam erre egy újabb példát.”

Valószínűleg örömmel vesszük tudomásul, hogy Artuso úgy gondolja, hogy a kiskacsa életben marad, megmagyarázva, hogy a vadkacsa nagyon sokféle körülmények között képes a túlélésre.

Szóval ez egy igazán jó történet, nem igaz?