A Fülöp-szigeteken a végzős diákoknak kötelező fákat ültetniük

A Fülöp-szigetek kormánya nem söpri a szőnyeg alá a klímaváltozás problémáját. Egy új törvény rendelkezése alapján az ország valamennyi diákjának tanulmányai befejeztével legalább 10 fát kell elültetnie az ország területén – írja a sokszinuvidek.24.hu.

Szerencsére egyre több ország vezető politikusai tulajdonítanak nagy jelentőséget a természetvédelemnek, a fák pedig köztudottan fontos szerepet játszanak bolygónk légkörének megtisztításában. Földünk telepített erdőinek majdnem fele Ázsiában van, Kínában, Vietnámban, és Indiában is nagy volumenű fatelepítési programokba kezdtek az elmúlt 10 év során.

Most a Fülöp-szigetek is nagyot lépett előre: minden végzős diáknak (általános iskolástól az egyetemistáig) legalább tíz fát kell elültetnie tanulmányai befejezésekor

Az országban korábban gyermekek nyertek pert az állammal szemben, ugyanis félelmetes méreteket öltött az illegális fakitermelés. Ezután az ország Legfelsőbb Bírósága elismerte a gyermekek jogát az erdőkhöz, ezzel a döntéssel pedig elkezdődött az a pozitív folyamat a természetvédelem területén a Fülöp-szigeteken, melynek újabb lépése a most hozott törvény. Az ázsiai országban idén 12 millió általános iskolás, 5 millió középiskolás, és 500 ezer egyetemista végzi el tanulmányait, ezzel évente közel 200 millió fával gyarapodhat majd az ország erdőinek faállománya.

Amennyiben a kezdeményezés megmarad, és sikerül betartatni is, akkor egy generáció alatt 525 milliárd (!) fa kerülne elültetésre, ami egyedülálló lenne a világon.