A ház lakói elköltöztek és otthagyták a vemhes kutyát; szegény pára egy hónapig várta a házigazdákat az ajtó előtt ülve…

Egy Costa Ricai lakos, Tánya Cappelluti néhány évvel ezelőtt egy magán állatmenhelyet nyitott, amelyet „Charlie angyalainak” nevezett el. Hála az ő és munkatársai fáradhatatlan tevékenységének, máig immáron mintegy ezer állat életét mentették meg.

Egy alkalommal Tányát egy olyan esetről tájékoztatták és hívták ki, hogy egy vemhes kutya egy ház mellett ül már egy hónapja. Amikor Cappelluti kiérkezett a helyszínre, megtudta, hogy a kutya korábbi gazdái elköltöztek egy másik helyre. Azonban valamiért úgy gondolták, hogy nem viszik magukkal az állatot. Az emberek úgy döntöttek, hogy sorsára hagyják szerencsétlen állatot.

Persze a hűséges kutya nem is tudta, hová menjen. Csak ült egy helyben. Az állat hűségen várta, hogy gazdái visszajöjjenek, nem hagyta el az őrzendő házat. Néha jószándékú emberek meg-megetették.

Miután elvitte a menhelyére, Tánya megetette és megitatta a sokat szenvedett állatot, sőt, még becenevet adott neki: Mary. Ezután a legfontosabb feladat egy jó gazda megtalálása volt a vemhes kutya számára. Tánya egy jó barátja Winn McKee úgy döntött, hogy szívesen magához veszi a szerencsétlen sorsú ebet. Külön az állat számára átalakította lakását is, hogy Mary-nak még kényelmesebb legyen.

Ennek köszönhetően a kutya kevesebb, mint egy hét alatt helyrejött, majd hét gyönyörű kölyköt hozott világra. A kiskutyák jó étvágyúak és gyorsan nőnek. Számukra a Cappelluti már meg is kezdte a megfelelő családok keresését.

Mary gazdája igencsak boldog az állattal. Azt mondja, hogy a kutya nagyon intelligens és nyugodt.