Freddie Mercury hangjának kiemelkedő volta tudományosan bizonyított tény!

Ebben az évben lett volna 72 éves Freddie Mercury, a Queen legendás frontembere. Igazság szerint nehéz lenne elképzelni őt ebben a korban. Az énekes maga is gyakran mondta, hogy nem akar a nyugdíjas korig élni. Ebben tökéletesen igaza lett.

Freddie nem érte meg az 1991-es év végét sem, mindössze negyvenöt éves korában halt meg. Azonban a koncertek, dalai és videói mindörökre velünk maradnak. Még most is, majdnem harminc évvel a halála után, slágerei még mindig népszerűek.

Még élete során a huszadik század egyik legjobb énekesének tartották. A tudósok ezt a tudomány segítségével is megerősítették. Osztrák, svéd és cseh tudósok valódi tanulmányt folytattak le annak érdekében, hogy megtudják, mi tette rajongói milliói körében annyira népszerűvé a párszi indiai származású brit énekes és zenészt. Ehhez végig kellett hallgatniuk az összes dalát és a vele készült interjúkat is. És fény derült a titok nyitjára!

A Queen frontemberének hangterjedelme három vagy négy oktáv között van. Összehasonlításképpen, az operaénekesek „két” oktávot énekelnek. Egyébként a brit énekes legtöbb dalát tenor hangfekvésben adta elő, bár természetes hangja bariton volt.

Monsserat Caballe-lel Freddie félt énekelni. De nem azért, mintha zavarba jött volna, hogy egy színpadon lépjen fel az opera-dívával. Mercury amiatt aggódott, hogy a rajongók egyszerűen nem ismerik fel a hangját.

Ezen kívül a tudósok megállapították, hogy a rock zenész kihasználta alkatának sajátosságait. Ennek a sajátosságnak köszönhetően például a tibeti és a jakut énekesek sajátos torokdalokat képesek énekelni. Freddie Mercury ezenkívül nagyon gyorsan tudta rezegtetni hangszálait. Rendkívül gyorsan tudta hangjának magasságát, sebességét és erejét változtatni.

Mindez a veleszületett művészettel párosulva lehetővé tette Mercury számára, hogy a XX: század egyik legkarizmatikusabb énekessé váljon.