A kávézó tulajdonosa megelégelte az udvariatlan vendégeket, ezért egy táblát helyezett ki üzlete elé. A terv bevált!

Sokan sokszor a mindennapok stresszes sűrűjében még a legalapvetőbb viselkedési normákról is megfeledkeznek…elfelejtenek „kérem”et, vagy „köszönöm”öt mondani, nem engedik előre a hölgyeket, vagy épp gorombán viselkednek a személyzettel.

Ezt elégelte meg egy Austin Simms nevű kávézótulajdonos, aki elmondása szerint imádja munkáját, és boldog attól, hogy egy finom csésze kávéval némi örömöt, felüdülést tud szerezni vásárlóinak. Azonban szomorúan konstatálta, hogy egyre többen feledkeznek meg arról, hogyan is kell kulturáltan, udvariasan kérni valamit.

Az emberek csak beszaladnak üzletébe, és annyit mondanak: „Kávét!” vagy „Önts egy csészével, haver.” Ezek a rossz tapasztalatok vették rá arra a tulajdonost, hogy cselekedjen. Üzlete elé egy egészen speciális itallapot tett ki, a következő felirattal:

„Presszó kávé” – 5 dollár

„Egy presszó kávét kérnék” – 3 dollár

„Hello, egy presszó kávét kérnék” 1.75 dollár

A férfi elmondása szerint a tábla megjelenése óta csökkent az udvariatlan vendégek száma, ráadásul az interneten is gyorsan terjedni kezdett szokatlan módszere, így terve teljes sikert aratott.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy szomorú, hogy ilyen „trükkökre” van szükség ahhoz, hogy felnőtt embereket emlékeztessenek arra, mik az alapvető viselkedési normák.