Nagyon jó fényképek arról, amikor egy kutya és egy macska útitársak. És a gazdájukról is

Amikor ezeket a képeket látjuk, két dolog jut az eszünkbe „költői” és irigylésre méltó”. Az első azért, mert ilyen fényképet és ilyen beállítást készíteni nem egyszerű, pedig ezek valódiak. Másodikhoz nem kell magyarázatot fűzni, mert amint meglátod, hogy egy kutya és egy macska miként járja be a világot, te pedig otthon heversz a díványodon, akkor máris nincs miről beszélni. A BIDISTA szerkesztősége szeretné bemutatni neked Henry és Baloo kalandjait.

Cynthia Bennet szereti magashegyi túrázást, főleg, ha az úti cél a lehető legmesszebb van a civilizációtól. Néhány évvel ezelőtt a barátjával úgy gondolták, hogy a hegyi túrák sokkal szórakoztatóbbak és biztonságosabbak lesznek egy kutya társaságában. Fajtiszta kutya vásárlásának a gondolatát hamar elvetették, helyette egy menhelyen kerestek állatot, ahol rá is találtak Henryre.

Valójában Henry választotta ki őket, hisz 14 hetes korában már jóval nagyobb, határozottabb és magabiztosabb volt testvéreinél. Odament Cynthiahoz és fejét a lány kezéhez nyomta: ezzel jelezte, hogy mostantól te vagy a gazdám. Mehetünk is haza!

Néhány nap múlva már együtt túráztak a kölyökkutyával. Ekkor Henry ismét meglepetést okozott a gazdájának, bátorságával, gyorsaságával és magabiztosságával, ahogy a hegyekben futkározott. A legmagasabb csúcs széléről diadalittasan nézett le az alatta elterülő völgyre. Gazdája először úgy gondolta, hogy ezt a született túrázót „Hegyi kecskének” nevezi át, de végül letett róla.

Néhány éve a gazdák úgy gondolták, hogy még egy kedvencet szeretnének és a választásuk egy macskára esett. Pontosabban Henryre bízták a választást, aki nagyon válogatós fajta. Sok menhelyet felkerestek, mire a kutyus megtalálta a barátját. Ez nem vicc – Henrybe egy sziámi keverék cica Baloo lett szerelmes. Szeretik egymást átölelni és együtt lenni még a hosszú hegyi túrák alatt is.

Visszatekintve, Cynthia maga sem érti, hogy hogyan is jöttek ők össze. A nagy túrázó család: ő, a barátja, a kutya és macska.

Forrás »»»