A kerék mindig forog, egy megható történet, amiből sokat tanulhatunk!

Ma egy olyan történetet hoztunk el nektek, amellyel ismét bebizonyosodik az élet szabálya, amit adsz azt kapsz. Egyesek szerint tényleg így történt, mások szerint csak legenda, az azonban tény, hogy nagyon tanulságos.

Sok sok évvel ezelőtt egy viharos éjszakán egy házaspár betért egy hotelbe, mert nem tudták az útjukat folytatni a rossz idő miatt. A hotel recepcióján fiatal, mosolygós férfi fogadta őket. A házaspár egy üres kiadó szoba után érdeklődött, mire a fiatal recepciós a következő választ adta. „”Sajnos nincs üres kiadó szobánk, de ebben a viharos időben nem engedhetem el önöket. Felajánlom az én szobámat önöknek a mai éjszakára, hiszen én úgyis reggelig dolgozom.”

A házaspár rögtön visszautasította, de végül a fiatal recepciós meggyőzte őket és elfogadták a szobát egy éjszakára.

Az elkövetkezendő nap reggelén a férfi a következőket mondta a recepciós fiatalembernek:
„Te az a fajta férfi vagy, aki a világ legjobb hotelének ügyvezető igazgatója kellene legyen. Lehet, hogy majd egy napon építtetek egy ilyen hotelt a számodra.”

A fiatalember mosolyogva ránézett a házaspárra, nem tudván, hogy kik ezek az emberek.
Két év elteltével a fiatalember már majdnem elfelejtette az akkor este történteket, de kapott egy levelet, amelyben az akkori viharos éjszakát említette a levél feladója és a levél mellett még talált egy oda-vissza útra szóló repülőjegyet New Yorkba.

A fiatalember és a férfi egy New-York-i utca épülete előtt találkozott, ahol a férfi megmutatta a hatalmas hotel épületét. Kőpalota, amelynek szinte látni sem lehetett a végét.

Ez a hotel, amit a számodra építtettem – mondta a férfi, azt akarom, hogy te légy az ügyvezető igazgató. Azt hiszem tréfál – válaszolt meglepődve a fiatalember.

Az idős úriember a szálloda tulajdonosa, William Waldorf Astor volt, a hotel pedig a Waldorf Astoria Hotel. A fiatalember pedig aki az első ügyvezető igazgató lett George C. Boldt volt.

Ez a fiatalember álmában sem gondolta volna, hogy az élete ekkora fordulatot vesz.
A tanulság pedig a következő ebből a történetből, soha ne fordítsunk hátat azoknak az embereknek, akinek szüksége van ránk mert, ha jót cselekszünk jót kapunk. Az Univerzum mindig tudja, hogyan viszonozza a jó cselekedeteinket..