A kicsi konyha már nem gond! Szokatlan ötletek, hogyan találhatsz mindennek helyett!

Egy kisebb méretű konyha berendezése elég nagy problémát jelenthet, mert mindennek helyet kell találnunk és még egy kevés hely is kell maradjon, hogy a konyhát használni tudjuk.

Ma szeretnénk megismertetni veletek néhány hasznos trükköt egy ilyen konyha berendezéséhez.

1. Beépített gördülő szekrény, nagyon hasznos egy kisebb konyhába. Ha a szekrény alacsony, a tetejét használhatjuk konyhaasztal helyett főzéshez vagy étkezéskor, a szekrény belső részében pedig több dolgot is tarthatunk.

2. Falra függesztett lenyitható asztal, amelyet csak szükség esetén használunk. Ez a legjobb választás egy kicsi konyhába. Több szín közül lehet választani, így biztos megtaláljuk a nekünk tetszőt.

3. A szemeteskosár a konyhaszekrény belsejében, a szekrény lapja alatt úgy elhelyezve, hogy egy nagyobb lyukat készítünk az a szekrény alsó polcán. Nagyon praktikus megoldás.

4. Sarokba helyezett fiókokkal ellátott szekrények, nagyon értékesek egy kisebb méretű konyha berendezésénél. Ezekben a fiókokban konyhai felszereléseket tárolhatunk, nagy valószínűséggel ilyen konyhabútort rendelésre készítenek.

5. Belső polcok. Itt tárolhatjuk a konyhában használatos elektromos eszközöket.

6. Kerekeken guruló asztal, ha ilyen asztalunk van egy kicsi konyhában, akkor azt bármikor kitolhatjuk onnan, ha helyre van szükségünk.

7. Falra akasztható tartók. Ide felakaszthatjuk a konyharuhát és a konyhában szükséges dolgainkat. Ezenkívül fűszertartókat is tarthatunk itt, ha nehezebb dolgot pl. edényt szeretnénk egy ilyen polcon tartani, akkor egy masszívabb polc szükséges amely bírja a nehezebb súlyt.

8. A konyhaszekrény belső falára felakasztott polcok. Elegendő, ha két akasztóval felfogunk egy ilyen tartót a szekrény belső oldalába amely lehet vasból vagy műanyagból készítve.A mosogató szivacstól elkezdve bármit tarthatunk ezeken a polcokon.

9. Konyhai fogas, ruhacsipesszel ellátva. Minden háziasszonynak van egy kedvenc receptje vagy receptes könyve , ez az úgynevezett fogas alkalmas az ilyen dolgok elhelyezésére, ha főzés közben szükségünk van rá. Ruhacsipesszel pedig felakaszthatjuk a könyvet erre a fogasra úgy, hogy az adott oldal előttünk legyen.