Válassz design burkolatot! Mutatjuk a 2021-es trendet

Egy lakás felújítás vagy átalakítás projekt egyik legfontosabb állomása a megfelelő burkolat kiválasztása. A rendkívül széles választéknak köszönhetően, temérdek opció áll rendelkezésünkre, legyen szó akár hideg, akár meleg burkolókról. Cikkünkből kiderülnek a 2021-es év legfrissebb trendjei, amely segítségével hosszútávon megőrizhetjük lakásunk belső tereinek egyediségét.

Modern vinyl burkolatok 

A technológia fejlődésével a vinyl burkolatok egyre közelebb kerülnek a természetes fa és kő hatásához. Ezen burkolók nagy előnye, hogy jóval kevesebb törődést igényelnek állapotuk megőrzéséhez, mint más anyagból készült társaik. Az ilyen anyagból készült burkolatok 100%-ban vízállóak, valamint felhelyezésük is egyszerű, akár egyedül, szakember segítsége nélkül is kivitelezhető. 

A fa és kő hatású vinyl burkolatok nemcsak stílusosak, hanem a dombornyomott texturáknak köszönhetően a valódi anyag érzését keltik, legyen szó akár tölgyfáról, akár márványról. 

A vinyl burkolatok tartóságuk, ellenállóképességük, illetve variálhatóságuk miatt időtállóan trendik maradnak, így bátran válasszuk ezt a burkoló anyagot.

Faburkolatok

A megmunkált faburkolatok soha nem fognak kimenni a divatból, így jó választás lehet a természetes hatások kedvelőinek. A modern fából készült burkolatok többsége különféle anyagok ötvözetéből áll, amely a fa tartósságát és ellenálló képességét növelik, így hosszútávon is meg tudja őrizni a burkolat újszerűségét. 

A 2021-es trendeket követve kitűnő választás lehet a parafa burkolat. A parafát használhatjuk a lakás bármely szobájában, megfelelő polisztirol szigeteléssel együtt kitűnő víz, hő, hang és lépésálló képessége van. A parafából készült burkolatok előnyei közé tartozik még, hogy ellenáll a penésznek, a bogaraknak, könnyen felhelyezhető, rugalmas és gyártásához nem szükséges a fa kivágása, ugyanis a parafát a fa törzsén található kéreg lehántásával állítják elő.    

Laminált burkolatok

A vinyl és a faburkolatok egyfajta egyvelegeként is felfogható laminált burkolatok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A laminált burkolók szinte a megtévesztésig képesek imitálni a faburkolók által keltett hatásokat, mindezt az eredeti fánál jóval alacsonyabb áron. A laminált anyagokból készült burkolatok stílusosak, megfizethetőek, tartósak, karbantartásuk egyszerű, valamint rengeteg formában és mintával kaphatóak, így szabadon, ízlésünk szerint variálhatóak. 

Padlószőnyeg

A padlószőnyegek személyében egy régi klasszikus tér vissza újszerű köntösben a burkolatok világába. 2021-ben szinte végtelen lehetőség nyílt arra, hogy otthonunkat a legkülönbözőbb színű és mintájú padlószönyeggel csinosítsuk. A padlószőnyegek tartósságát és kényelmét a nejlon és a poliészter bevonatok garantálják, sőt a legmodernebb szőnyegek ellenálló képessége olyan magas, hogy akár kültéren is alkalmazhatnánk őket.

Idén egyértelműen sláger termék a szőnyeg csempe, amely lehetővé teszi a minták, alakzatok, formák és színek keverését. A nagy méretű plüss szőnyegek is töretlen népszerűségnek örvendenek, a bolyhos szőnyeg típusok bármelyik enteriőrt feldobhatják.  

Kő és csempe   

A keményebb felületek kedvelőinek a kő és csempe hideg burkolatokat ajánljuk. A klasszikus megjelenéséről és sokoldalúságáról híres burkoló anyagok továbbra is az egyik legnépszerűbb építési megoldások közé tartoznak. A márványhatású csempék elterjedésének köszönhetően otthonunkba a valódi márvány érzetetét varázsolhatjuk, míg a különféle art deco és más design megjelenésű díszítő elemekkel egy igazi modern kinézetet adhatunk a választott helyiségnek. 

Burkolók és burkolatok tekintetében rengeteg különféle, egyedi megoldással találkozhatunk. A folyamatosan változó trendek és a gyártók újabb és újabb termékei segítenek abban, hogy otthononunknak tartós és trendi kinézetet adjunk, kívül és belül egyaránt. A legfontosabb azonban, hogy olyan burkolatot válasszunk, amely elsősorban a mi igényeinket elégíti ki, így garantáltan otthon érezhetjük majd magunkat szobáinkban.